Αρχική Ειδήσεις Ο Δήμαρχος μιλά για την Δημοτική Αστυνομία και το νερό από τις...

Ο Δήμαρχος μιλά για την Δημοτική Αστυνομία και το νερό από τις πηγές Αγ. Γεωργίου

0

drakontaeidis (768x1024)

“Οι παραβιάσεις αυτοκινήτων που γίνονται στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας δεν έχουν να κάνουν με τουρίστες”,  ανέφερε μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.
Η σήμανση υπήρχε ανέφερε,  ενώ κατέθεσε τα επίσημα στοιχεία για το τι έκανε η δημοτική αρχή, λέγοντας ότι η δημοτική αστυνομία των έξι ανθρώπων 1-1-2016 μέχρι 8-8 είχε κόψει 746 κλήσεις για παράνομη στάθμευση.
Μάλιστα είπε  ότι υπήρξε και μια δραματική συγκυρία καθώς στις 9:30 το πρωί 2 ώρες  προτού προκληθεί η  πυρκαγιά είχαν κοπεί 19 κλήσεις στη  συγκεκριμένη περιοχή.
Ο ίδιος μάλιστα διευκρίνισε ότι μερικοί -όχι απαραίτητα δημοτικοί σύμβουλοι- δείχνουν τον δήμο για την παράνομη αστυνόμευση, λέγοντας ότι υπάρχει και η ελληνική αστυνομία.
“Τον πόλεμο ενάντια στους πολίτες που παρανομούν θα τον εντείνουμε ωστόσο πρέπει να συνδράμει και ελληνική αστυνομία και αν χρειαστεί να πάρει και πινακίδες.”
Επίσης σημείωσε ότι όταν η δημοτική αρχή μοίραζε κλήσεις πολλοί έθεταν ερωτήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο λόγω κρίσης, η δημοτική αστυνομία να μην είναι αυστηρή στα πρόστιμα.
Αν λοιπόν θέλουμε ένα μέτωπο απέναντι σ’ αυτή τη κατάσταση έχουμε δύο δρόμους ο ένας είναι της παιδείας, ο άλλος είναι ο κατασταλτικός και πρέπει να πάμε και με τους δύο με την προϋπόθεση ωστόσο να  ενημερώσουμε τους πολίτες.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς για πεσμένη πίεση της ύδρευσης ο ίδιος υπενθύμισε ότι είμαστε στην καρδιά του Αυγούστου, με τη Λευκάδα να έχει πρόβλημα με το νερό.
Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε ότι ο Δήμος προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με το Δήμο Πρέβεζας για τις ποσότητες νερού που έρχονται από τις πηγές Αγίου Γεωργίου λέγοντας ότι η κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε πριν από πολλά χρόνια, ανέφερε οι ποσότητες έπαιρνε ο κάθε νόμος.

Η Πρέβεζα έπαιρνε 8000 κυβικά νερού και Λευκάδα 22.000 την ημέρα.

Ο Δήμος Λευκάδας διαπίστωσε ότι αυτές οι ποσότητες δεν έρχονται στο νησί με την Πρέβεζα να παίρνει περίπου 11.000 κυβικά νερού την ημέρα και την  Λευκάδα 15.000.
Επειδή κατανοούμε τα προβλήματα που υπάρχουν ιδιαίτερα στα χωριά του νησιού που οι κάτοικοι ανοίγουν τις βρύσες και δεν τρέχει νερό ήρθαμε σε επαφή με δικηγόρο και την Τρίτη θα πάμε στον εισαγγελέα για να υλοποιήσει ένα νόμο του κράτους και με υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι πέντε τότε υπουργοί.

Πηγή: lefkadatoday.gr

 

Προηγούμενο άρθροΠάνος Γαζής: Είχα απαιτήσει από τον Αρχηγό της Π.Υ. μικρό πυροσβεστικό όχημα.
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την φωτιά της 8ης Αυγούστου στην Λευκάδα