Αρχική Ειδήσεις O Δήμος Λευκάδας θα πληρώσει ένα μηνιάτικο στις καθαρίστριες των σχολείων για...

O Δήμος Λευκάδας θα πληρώσει ένα μηνιάτικο στις καθαρίστριες των σχολείων για να κάνουν γιορτές

0

pigasos_logo

Ο δημοτικός Σύμβουλος Στάθης Βλάχος μέσα από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, κάλεσε τον Δήμο να σταθεί στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που δοκιμάζονται αυτές τις άγιες μέρες και να βοηθήσει οικονομικά τους πολίτες, καθώς και να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ανακούφισης τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η παρέμβαση του Φίλιππου Κούρτη ο οποίος και αναφέρθηκε στις 21 καθαρίστριες με σύμβαση έργου στα σχολεία που τα χρήματα τους τα παίρνουν τον Μάρτη, ενώ ξεκινάνε να δουλεύουν από αρχές Σεπτέμβρη.

Ο ίδιος κάλεσε τον Δήμο να βρει έναν νομικά θεμιτό τρόπο για να πληρωθούν τουλάχιστον ένα μηνιάτικο και να κάνουν γιορτές.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας είπε ότι στο θέμα των κοινωνικά απόρων και την αντιμετώπιση τους υπάρχουν διαδικαστικά προβλήματα, ωστόσο θα γίνει και πάλι προσπάθεια να ξεπεραστούν τα προβλήματα.
Στο θέμα των καθαριστριών ανέφερε ότι ο Δήμος θα πληρώσει ένα μηνιάτικο πριν τις γιορτές και ας είναι μη νόμιμο και ας πάρουν την ευθύνη όσοι την έχουν να πουν να μην της πληρώσουμε.
Ο Δήμος θα κόψει το κεφάλι του, θα κινηθεί στα όρια της νομιμότητας για να μπορέσουν να κάνουν γιορτές.

Τα χρήματα θα επιστρέψουν στο ταμείο το Δήμο όταν το υπουργείο και εφόσον αποφασίσει να τις εξοφλήσει τον Μάρτιο, με την ευχή να γινόταν αυτό ακόμα και σήμερα.

Πηγή: prisma951.gr

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.)
Επόμενο άρθροΗμερίδα Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας