Αρχική Ειδήσεις Ο Παύλος Δάγλας μιλάει στον Prisma 95,1 και απαντά στον Στ. Ζαβιτσάνο

Ο Παύλος Δάγλας μιλάει στον Prisma 95,1 και απαντά στον Στ. Ζαβιτσάνο

0

daglas-pavlos-300x169

“Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κύριος Ζαβιτσάνος έχει αναγάγει τον οικονομικό έλεγχο του Δήμου σε προσωπικό ζήτημα.”

 

O δήμαρχος Μεγανησίου, Παύλος Δάγλας μίλησε στον Prisma 95,1  και αναφέρθηκε στο  έγγραφο ( καταγγελία από το 2010) που έλαβε ο δήμος από την κτηματική υπηρεσία και αμφισβητείται η κυριότητα του κτηρίου στο Φανάρι .

 

Ο κ. Δάγλας ανέφερε ότι επισκέφτηκαν μαζί με τον αντιδήμαρχο και το μηχανικό του δήμου  το γραφείο της κτηματικής υπηρεσίας Λευκάδας, όπου ενημερώθηκαν ότι το Σεπτέμβριο έγινε αυτοψία από την προϊσταμένη  κ. Τζωρτζοπούλου,  σε συνεργασία με το προϊστάμενο κτηματικής υπηρεσίας Πρέβεζας. Όπως πρόεκυψε ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για έλεγχο ύστερα καταγγελίες όσο αφορά τη καντίνα του Φαναρίου ,η οποία είναι στη ζώνη του παλιού αιγιαλού και το κτίριο καταγράφεται ως δημόσιο κτήμα, λέγοντας  ότι «κληρονομήσαμε μια καυτή πατάτα για την οποία δεν ς ευθυνόμαστε , αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να δούμε πως θα λυθεί όλο αυτό το ζήτημα.»

 

Ταυτόχρονα έκανε αναφορά στον οικονομικό έλεγχο που ζήτησε να πραγματοποιηθεί στο δήμο για τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όπως είπε «όταν χειριζόμαστε δημόσιο χρήμα ο έλεγχος είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ο στόχος μου ένας δήμος πρότυπο , παρόλα αυτά ο κ. Ζαβιτσάνος το έχει αναγάγει σε προσωπικό ζήτημα» τόνισε ο κ. Δάγλας .

 

Παράλληλα ο κ. Δάγλας απάντησε σε δήλωση που έκανε ο πρώην δήμαρχος Μεγανησίου όσον  άφορα το γεγονός ότι έκανε πρόσληψη εταιρίας για να ελέγξει τα οικονομικά του δήμου και δε βασίστηκε στου υπαλλήλους του: «Ειλικρινά με κάνετε και διασκέδασα ,η υπηρεσία που θα εισηγηθεί είναι έγκυρη, εκπαιδεύουν το προσωπικό θα βοηθήσουν ώστε να στηθεί ο δήμος στην καλύτερη εκδοχή του. . ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από την ελεγκτικό συνέδριο , την υπηρεσία δημοσιονομικών ελέγχων, τα υπόλοιπα είναι κουβέντες καφενείου.»

Επίσης σχολίασε τα όσα είπε ο κ. Ζαβιτσάνος ,όσο αφορά το γεγονός ότι τα παλιά κτίρια δεν έχουν άδεια ,λόγου έλλειψης κονδυλίων εκείνο το διάστημα η απροθυμίας μηχανικού .
« Υπάρχει ο νομός τακτοποίησης αυθαιρέτων τα τελευταία χρόνια και τα δημόσια κτίρια ταχτοποιούνται χωρίς χρήματα, όσο αφορά το μηχανικό του δήμου είναι ντροπή να λέμε ότι ήταν απρόθυμος στο δήμο.. κάνει εξαίρετη δουλειά .»

 

Στο τέλος έκανε λόγο για τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αργύρη , ο οποίος του στάθηκε σε όλη την προεκλογική του πορεία και σίγουρα υπάρχει ένα χάσμα γενεών σχολίασε ο κ. Δάγλας προσθέτοντας ότι αυτά συμβαίνουν αρκεί να μπορούμε να τα διαχειριστούμε ,δεν τίθεται θέμα διαγραφής κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΣτόχος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η ανασύνθεση-ανανέωση του τουριστικού προϊόντος
Επόμενο άρθροΘ. Χαλικιάς: Πολύπλοκη διαδικασία η μεταφορά της άμμου μετά την νέα ΚΥΑ