Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ο Σύλλογος Καρσάνων Αττικής για την κατάργηση του Α.Τ. Καρυάς

Ο Σύλλογος Καρσάνων Αττικής για την κατάργηση του Α.Τ. Καρυάς

0

atkaryas1

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΣΑΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΕΡΑΝΙΟΥ 15

ΑΘΗΝΑ 19/10/2016

Θ Ε Μ Α

Α Σ Τ Υ Ν Ο Μ Ι Κ Ο    Τ Μ Η Μ Α    Κ Α Ρ Υ Α Σ

Ο Σύλλογος Καρσάνων Αττικής από το καλοκαίρι του 2016 έχει ενεργοποιηθεί για το εν λόγω θέμα και στηρίζει τους πολίτες, φορείς και καταστηματάρχες της ορεινής Λευκάδος. Ουσιαστικά, το Α/Τ Καρυάς καλύπτει δώδεκα χωριά του πρώην «Καποδιστριακού» Δήμου Καρυάς και Σφακιωτών.

Είναι προφανές σε όλους ότι λόγω:

α) της μορφολογίας του εδάφους.

β) του κακού οδικού δικτύου.

γ) της μακρινής απόστασης από την αστυνομική διοίκηση Λευκάδας.

δ) της δωρεάν στέγασης των υπηρεσιών του Α/Τ σε κτήριο παραχωρημένο εδώ και πολλά χρόνια από το Δήμο (βασικό οικονομικό κόστος) και

ε) του χαμηλού δείκτη εγκληματικότητας από το 2013 και έπειτα, αποτέλεσμα της αποτρεπτικής δράσης του Α/Τ Καρυάς.

Ουσιαστικά καλύπτει όλο τον ορεινό όγκο του Νησιού άμεσα και αποτελεσματικά.

Η κατάργηση του Α/Τ Καρυάς σηματοδοτεί την περαιτέρω εγκατάλειψη της ορεινής Λευκάδας και την περαιτέρω πληθυσμιακή και οικονομική συρρίκνωση. Άλλωστε, την ίδια πεποίθηση εκφράζει και το παρών Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας εγγράφως με απόφαση του, την οποία στηρίζουν με έντονες διαμαρτυρίες όλοι οι φορείς και οι σύλλογοι της ορεινής Λευκάδας.

Το Α/Τ Καρυάς όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί, αλλά, αντίθετα, πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του Προσχέδιου Νόμου με ενδυνάμωση του.

Ο Σύλλογος Καρσάνων Αττικής έχει ήδη δρομολογήσει έντονες δράσεις και θα προσπαθεί για τη διατήρηση του Α/Τ έως την ύστατη στιγμή.

Η εγκατάλειψη – υποβάθμιση της ορεινής Λευκάδας δε θα μας βρει συμμάχους σε οποιαδήποτε κομματική η δημοτική κίνηση προσπαθήσει να την υλοποιήσει η σε οποιοδήποτε προσωπικό συμφέρον την υποκινήσει.

Το δικαίωμα ασφάλειας –ισων ευκαιριών –ανάπτυξης και όχι περαιτέρω πληθυσμιακής και πολιτιστικής αποψίλωσης της ιδιαίτερης πατρίδας μας θα το διεκδικήσουμε αδιαπραγμάτευτα με κάθε συμβατό η μη, αλλά πάντως, με κάθε νόμιμο τρόπο.

Δ.Σ

Προηγούμενο άρθροΤην ανάγκη ολοκλήρωσης της Αμβρακίας Οδού επισημαίνει με ερώτηση στη Βουλή ο Θαν. Καββαδάς
Επόμενο άρθροΕγγραφές και λειτουργία τμημάτων Πολιτιστικού Συλλόγου Τσουκαλάδων