Αρχική Ειδήσεις Ο Σπύρος Πολίτης διαψεύδει τον ισχυρισμό του Τριαντ. Βλάχου για τη χρήση...

Ο Σπύρος Πολίτης διαψεύδει τον ισχυρισμό του Τριαντ. Βλάχου για τη χρήση του Δημοτικού Σταδίου Λευκάδας

0

politis-spyros

“Το τι μπορεί να λέει ο καθένας από εμάς σε μία ιδιωτική συζήτηση ή όχι, είναι ένα έτερον πράγμα, από το ότι είναι η θεσμική πρόταση και συζήτηση που κάνει”, ανέφερε μιλώντας στον Prisma 91,6 ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού Σπύρος Πολίτης, απαντώντας στον ισχυρισμό του προέδρου του Τηλυκράτη Τριαντάφυλλου Βλάχου ότι είχε δοθεί προφορική δέσμευση πως σε περίπτωση ανόδου του Τηλυκράτη το δημοτικό στάδιο θα το είχε αποκλειστικά η ομάδα.

“Είναι σαφές ότι αυτό που είπε ο κύριος Βλάχος δεν ισχύει, το διαψεύδω κατηγορηματικά, απλά δεν θέλω να ρίξουμε λάδι στη φωτιά πρέπει να ηρεμήσουμε, πρέπει να δούμε τι γίνεται”,  με τον ίδιο να διευκρινίζει ότι είχε ειπωθεί στο πλαίσιο  χαλαρής συζήτηση στο γήπεδο, θέση η οποία στο κάτω-κάτω της γραφής μπορεί να μην εξέφραζε τον Δήμο ότι θα το πάρει  (το γήπεδο) μια ομάδα μόνη της, εφόσον το επιτρέπει η νομοθεσία, κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει.

“Το δεύτερο μέρος του ισχυρισμού μου, επιμελώς αποκρύφτηκε”, υπογράμμισε.

Μπορεί επάνω σε ένα θέμα να έχεις μια διαφορετική άποψη, αλλά όταν η νομοθεσία επιβάλλει κάποια πράγματα τι μπορεί να κάνεις;, αναρωτήθηκε, διευκρινίζοντας  ωστόσο ότι  αυτό δεν είναι το ζήτημα, αλλά ένα τέχνασμα ώστε να καλυφθεί η αδυναμία προσέγγισης που είχε το σωματείο όσον αφορά το αίτημα για αποκλειστική χρήση του γηπέδου.

Όπως ισχυρίστηκε ο κύριος Πολίτης, ακόμα και ο δήμαρχος Λευκάδας έβγαλε ανακοίνωση για να πει κύριε Βλάχο, πραγματικά είχατε αιτηθεί αυτό το πράγμα, ότι θέλουμε το γήπεδο για αποκλειστική χρήση κάτι που είχε κάνει και στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Καζαντζίδη στον Prisma 91,6, λέγοντας ότι το αίτημα του είναι εύλογο, άσχετα με το τι πρέπει να πράξει ο Δήμος.

Ως θεσμός ο Δήμος πρέπει να λειτουργήσει με βάση τα δικαιώματα όλων και των ισχυρών, και των λιγότερο ισχυρών και όχι τα συμφέροντα των ισχυρών, αυτό είναι συνολικότερα ένα μότο της δημοτικής αρχής και δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τον Τηλυκράτη.

Δεν εξυπηρετούμε συμφέροντα, εξυπηρετούμε δικαιώματα.

Ο Δήμος όπως ανέφερε έχει τα παιδιά του δεν μπορεί στο ένα παιδί του να φέρεται έτσι και στο άλλο του  του παιδί αλλιώς, θα βοηθήσει εκείνο που έχει περισσότερη ανάγκη εκείνη τη στιγμή, αλλά και στο άλλο δεν θα το μειώσει τις δυνατότητες να κάνει κάτι, γι’ αυτό ο δήμαρχος πρότεινε αναλογική χρήση του γηπέδου την οποία θα τη βρούμε υπέρ του Τηλυκράτη.

Σύμφωνα με τον κύριο Πολίτη υπάρχει και άλλο ένα πρόβλημα το οποίο δεν λογαριάζουν τα σωματεία  όταν ενδεχομένως κοιτάζουν στενά τα δικά τους συμφέροντα – δικαιώματα.

Δεν έχουμε πολλά γήπεδα, έχουμε τέσσερα – με πέντε γήπεδα για 12 ομάδες, αν δεν ξεκινήσει και το γήπεδο στους Τσουκαλάδες που μάλλον θα ξεκινήσει κάποια στιγμή καθώς η μελέτη είναι έτοιμη τότε καταλαβαίνετε ότι αυξάνονται οι ομάδες. Αν λοιπόν μία ομάδα είτε ο ΠανΛευκάδιος, είτε ο Τηλυκράτης δεν κάνει προπονήσεις μέσα στο γήπεδο είτε δεν παίζει μέσα στο γήπεδο, αυτές οι πιέσεις πρέπει να μεταφερθούν σε άλλα γήπεδα, όπου στοιβάζονται δύο με τρεις, τέσσερις, ακόμα και  και πέντε ομάδες. Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα,  να λύσουμε το θέμα σ’ ένα γήπεδο και τα άλλα να τα αφήσουμε στην τύχη τους.

Πηγή: Lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΘέσεις της προέδρου Τ.Σ. Καρυάς Μαρίας Πετράκη σχετικά με την κατασκευή ΧΥΤΥ
Επόμενο άρθροΚάλεσμα του Προέδρου της Εγκλουβής στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο