Αρχική Ειδήσεις Ο Θ. Γιαννόπουλος μιλά στον Prisma 91,6 για τη συμβολή της προϊστορικής...

Ο Θ. Γιαννόπουλος μιλά στον Prisma 91,6 για τη συμβολή της προϊστορικής Λευκάδας στην έρευνα για την έλευση των Ελλήνων

0

thodoris-giannopoulos

Με αφορμή την παρουσίαση του Βιβλίου «Πόθεν και Πότε οι Έλληνες», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 03-10-2015 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας ο Θεόδωρος Γιαννόπουλος μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Όπως ανέφερε η σχέση του με την Λευκάδα οφείλεται στο γεγονός ότι είναι τόπος καταγωγής της μητέρας του ενώ ο πατέρας του υπήρξε ο πρώτος Νομάρχης της μεταπολίτευσης στο νησί.

Ο κύριος Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στον στόχο του βιβλίου να παρουσιάσει με συστηματικό, αλλά και εύληπτο τρόπο την ιστορία της μακράς και διεθνούς επιστημονικής έρευνας για την προέλευση του ελληνικού πολιτισμού.

Ρόλο κλειδί σε αυτή την ιστορική καταγραφή έχει η Λευκάδα λόγω και των αναφορών του στην προϊστορία της Λευκάδας και στον ρόλο των ευρημάτων του W. Dörpfeld στο Στενό Μεγάλου Αυλακίου Λευκάδας στην έρευνα των απαρχών του ελληνικού πολιτισμού.

Μέσα από το βιβλίο γίνεται προσπάθεια να αναδειχθεί το πώς και γιατί τα ευ¬ρήματα του W. Dörpfeld στο Στενό της Λευκάδας μπορούν να γίνουν η αφετηρία για την κατανόη¬ση ορισμένων βασικών αξόνων της διεθνούς επιστημονικής έρευνας για την «έλευση των Ελλήνων» και για το ευρύτερο ινδοευρωπαϊκό πρόβλημα. Αλλά και αντιστρόφως: θα καταδειχθεί το πώς η γενικότερη συζήτηση για την προέλευση και το χρονικό βάθος της ελληνικής γλώσσας δίνει νέα διάσταση σε ορισμένες σημαντικές πτυχές της προϊστορίας της Λευκάδας.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΔείτε τι προέβλεπε το πολυδιαφημισμένο σύστημα τουριστικής προβολής E-Lefkas που κατέληξε στις καλένδες!
Επόμενο άρθροΓιάννης Αργυρός: Προτάσεις για το χωροταξικό