Αρχική Ειδήσεις Όσα έγραψε εχθές ο Άκης Τσελέντης και προκάλεσαν ποικίλα σχόλια

Όσα έγραψε εχθές ο Άκης Τσελέντης και προκάλεσαν ποικίλα σχόλια

0

se

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Άκης Τσελέντης συνηθίζει αυτές τις ημέρες να αναρτά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook πληροφορίες που επεξεργάζεται το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σχετικά με το σεισμό των 6,4R.

Η χθεσινή του ανάρτηση, σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο πριν, χωρίς να παρέχει ανησυχητικές πληροφορίες προκάλεσε ποικίλα σχόλια ενώ αναδημοσιεύτηκε από ιστοσελίδες με βαρύγδουπους τίτλους.

Ο κ. Τσελέντης δεν εκφράζει ανησυχία για μεγαλύτερο σεισμό των 6,4 R, μιλά όπως και στην προτελευταία του ανάρτηση για μετασεισμό.

 Αναλυτικά η ανάρτηση του είναι η εξής:

“Το φαινόμενο εξελίσσεται ακόμα αλλά τα χωροχρονικό χαρακτηριστικά της μετασεισμικής ακολουθίας δεν είναι τα αναμενόμενα από ανάλογες περιπτώσεις γεγονός το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα σημαντική ελαστική ενέργεια να απελευθερωθεί ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΑΚΟΜΑ. Από υπολογισμούς που κάναμε στο Γεωδυναμικό αν “σπάσει” το κλείθρο του γνωστού ρήγματος στη περιοχή μεταξύ Β Κεφαλλονιάς και Ν Λευκάδας δε πρέπει να δώσει σεισμό μεγαλύτερο των 5.7 R αλλά καλύτερα να μη γίνει γιατί είναι κοντά στον Παραδοσιακό οικισμό του Φισκάρδου που η ποιότητα των παλαιών κατασκευών δεν είναι οτι καλύτερο.

Το Γεωδυναμικό με επιδότηση από ==> ξένους φορείς <== θα εγκαταστήσει πάρα πολλά όργανα στη Κεφαλλονιά, από ειδικούς σεισμογράφους μέχρι συστοιχίες ΒΑΝ τα οποία θα είναι μόνιμα. 

Μη ξεχνάμε ότι έχουμε πολλά σεισμικά ρήγματα ακόμα και Νοτια που έδωσαν τους καταστροφικούς σεισμούς το 1953 και πρέπει να τα παρακολουθούμε γι αυτό εγκαθιστούμε τόσα πολλά όργανα. Καλό σας βράδυ και να θυμάστε ο πανικός είναι πολύ πιο επικίνδυνος από το σεισμό και περιορίζεται αν λέμε εκλαϊκευμένα την αλήθεια στους πολίτες”.

Τέλος, ο κ. Τσελέντης συνόδευσε την ανάρτησή του με την φωτογραφία που ακολουθεί:

12241513_933501366716020_975623959521259362_n

Στην κεντρική φωτογραφία της ανάρτησης ο χάρτης της σεισμικής δραστηριότητας όπως καταγράφεται αυτή την ώρα (17:40 μ.μ.) από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Προηγούμενο άρθροΔείτε το Πόρτο Κατσίκι μετά το σεισμό των 6,4R
Επόμενο άρθροΤρ. Βλάχος: «Η θέση του Τηλυκράτη Λευκάδας είναι στη Γ΄ Εθνική»