Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Παραίτηση του Γιάννη Γαρύφαλλου από την Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας

Παραίτηση του Γιάννη Γαρύφαλλου από την Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας

0
garyfallos

garyfallos

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου 2015 υπέβαλα την παραίτησή μου από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας, αδυνατώντας να βρω τα λογικά επιχειρήματα που μπορούν να στηρίξουν την επιλογή του Τρίτου Μνημονίου και μη μπορώντας να βοηθήσω ουσιαστικά και με ειλικρίνεια στην προεκλογική αυτή περίοδο.

Θέλω να πιστεύω ότι παραμένω ανένταχτος και ανυπότακτος στο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Δεν μπαίνω στο δίλημμα να καταθέσω ή όχι την κομματική μου ταυτότητα, επειδή η ταυτότητά αυτή έχει την αναφορά της στις μακρές και γόνιμες διεργασίες της δημιουργίας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2004 και μετά, στις καταστατικές διατάξεις τις οποίες ψήφισε το ενοποιητικό συνέδριο του 2013, σε όλες τις αποφάσεις των νόμιμων συλλογικών οργάνων.

Η προβληματική λειτουργία του κόμματος, ιδιαίτερα από το Γενάρη του 2015 και μετά, η συνεχής απαξίωση των νόμιμων συλλογικών οργάνων, η ηγεμονική συμπεριφορά μιας μικρής ομάδας στελεχών, κατέστησαν τις ιδρυτικές διατάξεις και τις συλλογικές αποφάσεις κενό γράμμα. Σέβομαι εξίσου τους συντρόφους που επέλεξαν να παραμείνουν στο κόμμα και να αγωνιστούν με την ελπίδα ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναβρεί τον ριζοσπαστικό αριστερό του χαρακτήρα και τους συντρόφους που έφυγαν θεωρώντας ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός ευρέος αναχώματος απέναντι στο Τρίτο Μνημόνιο.

Προσωπικά, θα ήθελα να μπορώ να συμβιβάσω τις δύο αυτές στάσεις, αρνούμενος πεισματικά την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, απαιτώντας την απεμπλοκή του κόμματος από το Τρίτο Μνημόνιο και αγωνιζόμενος, με όσες ηθικές δυνάμεις μου έμειναν, να αποκτήσουν οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ξανά περιεχόμενο. Πιστεύω ότι αυτό είναι το ελάχιστο που οφείλουμε όλοι οι σύντροφοι, μέσα και έξω από το ΣΥΡΙΖΑ, επειδή διαψεύσαμε τις προσδοκίες των νέων, των ανέργων, των φτωχών.

Περιμένω ακόμη το ακυρωθέν έκτακτο συνέδριο που αποφάσισε -μετά από εισήγηση του ίδιου του προέδρου του κόμματος- η Κεντρική Επιτροπή, η ίδια επιτροπή που στην πλειοψηφία της αντιτάχθηκε στην συμφωνία με τους δανειστές. Περιμένω ακόμη το συνέδριο που θα διατύπωνε ένα νέο καταστατικό κείμενο με το οποίο θα μπορούσα να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω, διατηρώντας σταθερές τις ιδέες μου και τα όνειρά μου για μια Ενιαία Ριζοσπαστική Αριστερά.

Γιάννης Γαρύφαλλος

Ιστορικός των επιστημών και της Τεχνολογίας

Λευκάδα, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Προηγούμενο άρθροOriental Party στο Barbarossa
Επόμενο άρθροΚαταγγελία-Διάψευση