Αρχική Ειδήσεις Πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση του ΤΑΟΛ για το Ionion Star

Πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση του ΤΑΟΛ για το Ionion Star

0

f4fffb2f48ab06ea25ff6bc131ca3a60_M

Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 20-12-2014 η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΤΑΟΛ όπου συζητήθηκε η διαμορφωθείσα κατάσταση και οι πιθανές συνέπειες στον συνεταιρισμό από την έξωση του Ionian Star.

Στην συζήτηση η οποία κινήθηκε σε χαμηλότερους τόνους από τις προηγούμενες, αναπτύχθηκε η επιχειρηματολογία από αντιπροσώπους που ήταν υπέρ της απόφασης του ΔΣ, αλλά και εκείνων που υποστήριξαν ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον συνεταιρισμό και σημαντική απώλεια εσόδων.

2

7

Τον κύκλο των εισηγήσεων ξεκίνησε ο Φίλιππος Μεσσήνης ο οποίος διάβασε εκτενή αποσπάσματα της τοποθέτησης του στο ΔΣ, με τον ίδιο να αναφέρει ότι η απόφαση αυτή πιθανόν να βλάψει τα συμφέροντα του συνεταιρισμού.
Σύμφωνα με τον κύριο Μεσσήνη, μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο θα μπορούσε να λυθεί το νομικό θέμα που έχει προκύψει, με γνωμοδότηση από τον Δικηγορικό Σύλλογο και όχι από τον Χ δικηγόρο και να προχωράνε όλοι με διαφάνεια και εμπιστοσύνη , αλλά η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή στο ΔΣ.

13

Στην σύντομη παράβαση του ο κύριος Μορφέσης ανέφερε ότι η Ένωση σύρεται στα δικαστήρια για 4.000 ευρώ.
Επίσης εξήγησε ότι το χειμώνα όλα τα ξενοδοχεία μπαίνουν μέσα και περιμένουν το καλοκαίρι να ξεχρεώσουν. «Έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τον κόσμο που μας μουτζώνει.», είπε.
Αυτή η απόφαση ξεφτιλίζει όλους τους αντιπροσώπους. Άμα χάσουμε κατέληξε για ένα χρέος 4.000 μπορεί να κληθούμε να πληρώσουμε και 1.000.000 ευρώ σε αποζημιώσεις ποιος θα τα πληρώσει αυτά, είπε.

18

Μεταξύ άλλων πήρε το λόγο και ο κύριος Γράψας ο οποίος έκανε λόγο για το συμφωνητικό του 1999 που δεν γνώριζε κανένας το οποίο δεν εφαρμόστηκε ποτέ αν και ήταν πολύ καλό.

Ο κύριος Γράψας βασιζόμενος στον ισχυρισμό ότι έχει γίνει επένδυση ύψους 1.600.000 ευρώ παρέδωσε στα πρακτικά φωτογραφίες με το ξενοδοχείο να είναι σε άσχημη κατάσταση, γεμάτο ρωγμές και μούχλες.

Όπως ανέφερε την στιγμή που πάρθηκε η απόφαση από το ΔΣ ο κύριος Αραβανής χρώσταγε 88.671 ευρώ και είχε διάστημα δεκαπέντε ημερών να δείξει καλή πίστη κάτι που δεν έκανε για να συμπληρώσει, «εμείς που χρωστάμε στους εργαζόμενους και τους εργάτες από πού θα πάρουμε, θα κάνουμε την πολιτική του κυρίου Μεταξά να παίρνουμε δάνεια;».
Η απόφαση για την έξωση ήταν 6-1 και είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά.

22

Στην παρέμβαση του ο κύριος Βικέντιος αναφέρθηκε στην απόφαση της πλειοψηφίας για την απόφαση της έξωσης, λέγοντας ότι μπορεί ο νόμος να είναι πλέον πιο γρήγορος, ωστόσο υπάρχει και η ευαισθησία, καθώς και άλλα κίνητρα διεκδίκησης.

Ο ίδιος είπε ότι όταν έφτασαν οι εκλογές ο πρόεδρος δεν επικαλέστηκε την πρόταση του να μην κινηθούνε δικαστικά, καθότι ο ίδιος ήταν υποψήφιος με τον κύριο Λιβιτσάνο να του απαντά ότι το ξέχασε στην αναφορά του.

Όσον αφορά την ψηφοφορία του 6-1 υποστήριξε ότι αυτό ήταν ένας τρόπος πίεσης για να πάρουν κάποια χρήματα και όχι να γίνει έξωση.
Σύμφωνα με τον κύριο Βικέντιο ο πρόεδρος του τηλεφώνησε την μέρα του δικαστηρίου να τον ενημερώσει ότι προχωράει σε έξωση, λέγοντας ότι μερικές μέρες πριν θα μπορούσε να φέρει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο και να μην τα λένε από το τηλέφωνο

Την συγκεκριμένη απόφαση που είχε βγει δεν την ήξερε την δεδομένη στιγμή και μάλιστα το γεγονός ότι δεν είναι τελεσίδικη την έμαθε από το ΔΣ.
Ο κύριος Βικέντιος είπε ότι από την στιγμή που ο κύριος Αραβανής έδωσε τα 80.000 ευρώ δίχως να υπάρχει η τελεσίδικη απόφαση, θα έπρεπε η Διοίκηση να δείξει λίγη ευαισθησία.

15

Στην ομιλία του ο κύριος Λιβιτσάνος, είπε ότι και σε αυτή, αλλά και στις υπόλοιπες αποφάσεις κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, καθώς και πόσο ανοικτοί είναι στις αποφάσεις του, λέγοντας πως δεν έχει υπάρξει άλλο συμβούλιο που να είναι τόσο ανοικτό στον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα.

Ο κύριος Λιβιτσάνος ανέπτυξε το ιστορικό των οφειλών του Ionian Star, λέγοντας πως η διοίκηση έδειξε ανοχή και μάλιστα με απόφαση του ΔΣ δεν έκαναν καμία κίνηση κατά την διάρκεια των εκλογών, στο συμβούλιο ωστόσο του Μαΐου με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ και εφόσον από τον Φλεβάρη που τον πίεζαν δεν έκανε καμία συζήτηση για χρήματα, να στείλουν δικαστικό επιμελητή να διεκδικήσουν τα μισθώματα. Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι τον παρότρυνε τουλάχιστον να δώσει 40.000 ευρώ, αλλά τους αγνόησε παντελώς.

Σε δυο επόμενα συμβούλια, εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος και το συμβούλιο να πάρουν τα χρήματα και να τον βγάλουν από το ξενοδοχείο, με το ποσό να είναι 88.000 ευρώ.
Ο κύριος Λιβιτσάνος είπε ότι τις επενδύσεις του 1.600.000 που ισχυρίζεται ότι έκανε ο κύριος Αραβανής, όφειλε να τις αποδείξει στο ΔΣ, ενώ οι ελεγκτές του ΕΟΤ ΤΟ 2011-2012-2013 έκαναν παρατηρήσεις που αφαιρέθηκαν από τον φάκελο της Κέρκυρας για να μπορέσει να επιδοτηθεί τα 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κύριο Λιβιτσάνο από τα 64 δωμάτια του ξενοδοχείου τα 45 έχουν τον εξοπλισμό του Ξενία από το 1984 και παρέπεμψε στις φωτογραφίες, αναρωτώμενος που πήγε η επένδυση που επικαλείται.
Η μόνη επένδυση που έκανε είναι μια πισίνα και ένα πατάρι, ανέφερε.

8

Παρέμβαση έκανε και ο κύριος Μελάς για το θέμα, λέγοντας ότι δεν προεξοφλούν ότι θα υπάρξει αρνητική απόφαση για το ΤΑΟΛ, απεναντίας σκοπός της συζήτησης είναι να συζητήσουν τις πιθανές δυσμενές αποφάσεις για το ΤΑΟΛ.

Ο κύριος Μελάς, είπε ότι δεν υπάρχει καμία νομική γνωμοδότηση πλην του δικηγόρου κυρίου Γιωργάκη, που στην γνωμοδότηση του ισχυρίζεται ότι η 425/ 2014 απόφαση βγήκε χωρίς να μνημονεύει περί της κυριότητας του εξοπλισμού, ο οποίος με βάση το συμφωνητικό ανήκει στο ΤΑΟΛ και ζήτησε να του ερμηνεύσει κάποιος γιατί η συγκεκριμένη απόφαση κάνει λόγο για τα παραρτήματα μέχρι τελεσίδικης απόφασης, αφού ανήκουν στο ΤΑΟΛ.

Ο κύριος Μελάς αναρωτήθηκε σε ενδεχόμενο που όλα πάνε καλά και κερδίσουν και ο κύριος Αραβανής κάνει έφεση και πάει στο Εφετείο, θα κάνουμε έφεση στην απόφαση αυτή και το Ξενοδοχείο θα είναι κλειστό και θα χάνουμε μισθώματα;

Επίσης είπε ότι ο πρόεδρος έχει άλλους προσανατολισμούς και όχι τα συμφέροντα του συνεταιρισμού καθώς, βλέπουμε μια πλήρη απαξίωση όσων διαχειρίζεται.
Τέλος αναρωτήθηκε αν υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις αν θα κληθεί η γενική συνέλευση , η το ΔΣ θα θεωρήσει ότι είναι παντοδύναμο, καθώς θα μαζέψουν και πάλι υπογραφές για έκτακτη γενική συνέλευση.

16

9

Στην δευτερολογία του ο Κύριος Μεσσήνης βασιζόμενος σε νομικές πηγές, υποστήριξε ότι η πρόσφατη διακήρυξη για την μίσθωση του Ionian Star είναι νομικά μετέωρη και έκρουσε τον κίνδυνο ότι έτσι και ανακηρυχτεί μισθωτής, η πλευρά Αραβανή θα διεκδικήσει αποζημίωση την οποία με βεβαιότητα θα του εκδικάσουν τα δικαστήρια.
Μάλιστα έδωσε και το όνομα του νομικού κύριου Νικολαΐδη για γνωμοδότηση.

Επίσης προέβη σε μια σοβαρή όπως ισχυρίστηκε καταγγελία. Ο ίδιος κατέθεσε έγγραφο, ένα απόσπασμα πρακτικού το οποίο τροποποιεί την απόφαση που ψηφίστηκε από το ΔΣ καθώς δεν υπάρχει σε αυτό η λέξη «εκτέλεση» στην εξουσιοδότηση που έκανε το ΔΣ του ΤΑΟΛ στον δικηγόρο κύριο Γεωργάκη, ζητώντας να έρθουν τα πρόχειρα πρακτικά στην συνέλευση.

«Πιθανόν να προκύπτει θέμα πλαστογραφίας, παράβασης καθήκοντος και απιστίας σε βάρος του συνεταιρισμού» είπε , ζητώντας όλα αυτά να τα εκτιμήσουν οι αντιπρόσωποι και να τα λάβουν υπ όψιν τους.

Ο κύριος Λιβιτσάνος είπε ότι τα πρακτικά μαγνητοφωνούνται και απομαγνητοφωνούνται από εταιρεία και δεν αμφισβητούνται ενώ όσον αφορά την λέξη «εκτέλεση» είπε πως είναι απόφαση του ΔΣ.
Τέλος ο κύριος Μελάς κατέθεσε την πρόταση μετά την έκδοση απόφασης επάνω στην έφεση της 425 να συγκληθεί η γενική συνέλευση για να συζητήσουν πάνω σε αυτή την απόφαση, χωρίς να χρειαστεί να μαζευτούν υπογραφές για έκτακτη, είτε χάσουν είτε κερδίσουν με τον κύριο Λιβιτσάνο να δέχεται την απόφαση.

Πηγή: lefkadatoday.gr

17

11 23

 

Προηγούμενο άρθροΜουσική βραδιά του Απόλλωνα Καρυάς
Επόμενο άρθροΧειμερινό Ηλιοστάσιο: Σήμερα η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου