Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Επιμελητηρίου για το παρεμπόριο

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Επιμελητηρίου για το παρεμπόριο

0

DSCN0350

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας καλεί τα μέλη του να καταγγέλλουν φαινόμενα παράνομης δραστηριοποίησης πλανοδίων.

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Συνάντηση για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι τη Δευτέρα 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του φορέα με  θέμα την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.

Παρευρέθηκαν εκτός από τη διοίκηση και τους επαγγελματίες ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας, κ. Χριστοφάνης Σιώζος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λευκάδας, κ. Βελισσάριος Γατζούδης, ο Λιμενάρχης Λευκάδας, κ. Εμμανουήλ Μελισσουργάκης, καθώς και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελλομένου, κ. Ελένη Ροντογιάννη και ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας, κ. Γεράσιμος Γράψας.

Στην συνάντηση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, αλλά και οι επαγγελματίες τόνισαν ότι η αντιμετώπιση του παραεμπορίου κρίνεται πολύ σημαντική δεδομένου ότι η παράνομη δραστηριοποίηση όσων ασχολούνται με το πλανόδιο εμπόριο γίνεται  εις βάρος των καταστηματαρχών, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με όλα τα νόμιμα έξοδα που απαιτούνται προκειμένου να λειτουργήσει μια επιχείρηση. Υπογραμμίστηκε ότι πέραν των οικονομικών λόγων που επιβάλλουν την πάταξη του φαινομένου πολύ σημαντικοί θεωρούνται και οι λόγοι της υγιεινής και της ασφάλειας, διότι τα προϊόντα που εμπορεύονται οι παράνομοι πλανόδιοι  είναι τουλάχιστον αμφίβολης ποιότητας και μπορούν πολλές φορές να βλάψουν ακόμη και την υγεία των αγοραστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιρετική ήταν η ανταπόκριση τόσο των εκπροσώπων της Αστυνομίας όσο και του Λιμεναρχείου Λευκάδας, που δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να προβούν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες προκειμένου να παταχθούν όσοι πλανόδιοι δραστηριοποιούνται παράνομα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας καλεί τα μέλη του να καταγγέλλουν φαινόμενα παράνομης δραστηριοποίησης πλανοδίων καλώντας είτε απευθείας στην Αστυνομία (2645022100) ή στο Λιμεναρχείο Λευκάδας (2645022322) είτε σε περίπτωση προβλήματος στα τηλέφωνα του φορέα κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (2645022381, 2645022384, 2645022686).

Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος  Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγούμενο άρθροΗ ομάδα βόλεϊ των Ελπίδων συγχαίρει τη Νίκη Λευκάδας
Επόμενο άρθροΟ Ορφέας συγχαίρει τη Νίκη Λευκάδας για την επιτυχία της