Αρχική Ειδήσεις Συνάντηση για την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος έγινε στην Κεφαλονιά

Συνάντηση για την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος έγινε στην Κεφαλονιά

0

10388186_912580098760346_7970220526489630378_n

Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ                                                                                                                                                                                                                                         Κέρκυρα, 7-1-2015

Τηλ.: 26610-39606

Email:grafeio_typou@pin.gov.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η συνάντηση για την  βελτίωση του τουριστικού προϊόντος που έγινε στην Κεφαλονιά

Τη δεύτερη,  μετά την Κέρκυρα, μεγάλη εκδήλωση διαλόγου με θέμα τη «Στρατηγική για  την ενίσχυση του Τουριστικού Προϊόντος της περιφέρειας και την προώθησή του»,  διοργάνωσε η ΠΙΝ  τη Δευτέρα 5/1 στην αίθουσα Συνεδριάσεων «Αντίοχος  Ευαγγελάτος» του Δημοτικού Θεάτρου στο Αργοστόλι.  Τη συζήτηση άνοιξε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος  μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Π.  Δρακουλόγκωνα  ενώ τη βασική εισήγηση έκανε ο Α/χης Τουρισμού και Προβολής της ΠΙΝ κ. Σ. Γαλιατσάτος, ο οποίος ανέλυσε τη στρατηγική που θα υιοθετήσει η ΠΙΝ την προσεχή περίοδο, για την ενίσχυση και προώθηση του τουριστικού τομέα στα Ιόνια Νησιά.

Παράλληλα ο Σπ. Γαλιατσάτος παρουσίασε τους στόχους, τους άξονες δράσεων και τους επιμέρους τομείς ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος, αλλά και της προώθησης αυτού με σύγχρονες στρατηγικές και μέσα επικοινωνίας.

Στην τρίωρη αυτή συζήτηση στην οποία συμμετείχαν  αρκετοί φορείς του τουρισμού, κατατέθηκαν  απόψεις και  προτάσεις, τόσο των εκπροσώπων του Δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα ενώ  η κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων και προτάσεων,  ήταν θετική για την ουσία της πρότασης που αποτελεί και απόφαση του Π.Σ.

Στην συνάντηση  αυτή  έγινε αναφορά σε καινοτόμες μορφές δράσεων και πρωτίστως συνέργειες, οι οποίες θα συμβάλουν στο να αποκτήσει προστιθέμενη αξία τόσο το τουριστικό προϊόν, όσο και η πρωτογενής παραγωγή και η μεταποίηση. Ως κυρίαρχος στόχος  παρουσιάστηκε η βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων της ΠΙΝ και η βελτίωση των εισοδημάτων και των εργασιακών συνθηκών των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Αυτό θα αποτελέσει, όπως τονίστηκε,  την καλύτερη επένδυση για το σύνολο των παραγωγικών δραστηριοτήτων της ΠΙΝ.

DSC_0270 DSC_0271 turis5-002-300x200

Προηγούμενο άρθροΚάλεσμα του Εργατικού Κέντρου στο συλλαλητήριο στα διόδια
Επόμενο άρθρο16η αγωνιστική Α΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας