Αρχική Top Stories Συνάντηση του Βουλευτή Λευκάδας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

Συνάντηση του Βουλευτή Λευκάδας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

0

stavros_grigoris

Πραγματοποιήθηκε στις 3/3/2015 η συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέα Ξανθού με τους βουλευτές των νησιωτικών περιοχών.

Στην συνάντηση ο Υπουργός ενημέρωσε του βουλευτές για την αταλάντευτα σταθερή θέση της Κυβέρνησης για ανάταξη κι ενίσχυση του εθνικού δημόσιου συστήματος υγείας με στοχευμένες παρεμβάσεις βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Ωστόσο στην συνάντηση τέθηκαν από τους βουλευτές των νησιών μας τα ζητήματα τα οποία χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης για την εύρυθμη λειτουργία των νοοσοκομείων και ιδιαίτερα η στελέχωσή τους με ιατρικό προσωπικό.

Την επείγουσα κατάσταση για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που προκύπτει με την παθολογική κλινική μέσα στο Μάρτιο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας είχε την ευκαιρία να θέσει κι ο Βουλευτής Λευκάδας . O κ. Σταύρος Γρηγόρης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Ξανθό σχετικά με την έλλειψη προσωπικού για τη 24ωρη κάλυψη του νομού με ασθενοφόρα, για την συνειδητή υποβάθμιση των παροχών νοσηλείας του ΓΝΛ, το κλείσιμο της ορθοπεδικής, της παιδιατρικής κλινικής, την έλειψη ειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κτλ.

Παρέδωσε σχετικό φάκελο με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις και ζήτησε την άμεση επιστροφή ενός παθολόγου κι ενός παιδιάτρου που έχουν πάρει αποσπάσεις σε νοσοκομεία της Πάτρας , για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Νοσοκομείου Λευκάδας.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τους βουλευτές των νησιών για την άμεση ενεργοποίηση σύμβασης με επιτυχόντες Ιατρούς του ΑΣΕΠ για τη στελέχωση των νοσοκομείων της χώρας. Aρχικά 400 ιατρών που παρέμεναν στην αναμονή περίπου ένα χρόνο στα συρτάρια του Υπουργείου και εντός εξαμήνου θα ενισχυθούν με άλλους 600 νεοπροσλαμβανόμενους και 80 ακτινολόγους όπως επιβεβαίωσε κι ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής σήμερα σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης .

Αναμένουμε και σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας για να σας κοινοποιήσουμε τον κατάλογο των ονομάτων, ώστε μαζί μας να γνωρίσετε πόσοι και ποιοι Ιατροί παίρνουν φύλλο πορείας για Λευκάδα.

Προς το παρόν συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται ο βουλευτής Λευκάδας κ. Σταύρος Γρηγόρης ότι θα βρεθεί λύση (έστω αρχικά προσωρινή) για την ομαλή συνέχιση λειτουργίας της παθολογικής κλινικής, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στο Υπουργείο Υγείας για επανασχεδιασμό κι ανάταξη της δημόσιας περίθαλψης (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας) στη Λευκάδα αλλά και στην χώρα γενικότερα.

Πηγή: meganisinews.gr 

Προηγούμενο άρθροΚυπελλούχος ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας 2014-2015 ο Θρίαμβος Λούρου
Επόμενο άρθροΠρ. Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Λευκάδας: Μπορούμε να προσφέρουμε τουριστικές υπηρεσίες όλο τον χρόνο