Αρχική Top Stories Σπύρος Πολίτης: Στόχος του Δήμου η αναβάθμιση των γηπέδων

Σπύρος Πολίτης: Στόχος του Δήμου η αναβάθμιση των γηπέδων

0

politis-spyros

Την δική του απάντηση έδωσε στον Prisma 95,1 και τον Παναγιώτη Κουνιάκη, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Σπύρος Πολίτης, όσον αφορά την διαμαρτυρία του Τηλυκράτη ότι με έγγραφο του Δήμου ζητείται από την ομάδα να αδειάσει τους χώρους που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα στο γήπεδο.

Ο κύριος Πολίτης είπε ότι οι Αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να είναι ανοικτές για όλους, όλοι οι σύλλογοι και όλοι οι Αθλούμενοι έχουν τα ίδια δικαιώματα στους αθλητικούς χώρους και για να επιτευχτεί αυτό πρέπει να υπάρχει ένας κανονισμός λειτουργίας ο οποίος και δεν πρέπει να ξεφεύγει από τον νόμο.
Ο Δήμος κάνει μια τεράστια προσπάθεια ώστε να αναβαθμιστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις λέγοντας ότι δεν ήταν τόσο σημαντικό το ζήτημα που προέκυψε με την ανακοίνωση του Τηλυκράτη.

Ο κύριος Πολίτης ανέφερε ότι από πέρυσι τον Οκτώβρη είχε γίνει συζήτηση με τα τέσσερα σωματεία που εδρεύουν στο γήπεδο της Λευκάδας, για το πώς βλέπει η Δημοτική Αρχή τα πράγματα . Πέρυσι μάλιστα συμφώνησαν ότι θα γίνουν κάποια βήματα σταδιακά με την νέα χρονιά να γίνεται πλήρης εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας.

Στις 21-04 μάλιστα ο ίδιος έστειλε σε όλα τα σωματεία επιστολή υπενθύμισης, λέγοντας ότι επειδή πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες επισκευής του Γηπέδου και στα πλαίσια της περυσινής συμφωνίας που είχαν κάνει, ζητώντας να ελευθερωθούν οι χώροι .
Είναι άξιο απορίας σύμφωνα με τον κύριο Πολίτη γιατί δεν ετέθη ζήτημα πέρυσι που τα συζητούσαν με τις ομάδες, λέγοντας ότι τα τρία από τα τέσσερα σωματεία συμμορφώθηκαν σκεπτόμενοι ότι οι αναβάθμιση του Γηπέδου είναι για το καλό όλων.

Ο κύριος Πολίτης υπογράμμισε με έμφαση ότι καμία ομάδα δεν πρόκειται να φύγει από το γήπεδο, συνεπώς ο Τηλυκράτης δεν φεύγει, δεν του γίνεται καμία έξωση, με τον Δήμο να θέλει όλες τις ομάδες να συμμετέχουν ισοτίμως, συνεπώς ότι μέτρο ζητήθηκε από όλες τις ομάδες ζητήθηκε και από τον Τηλυκράτη.

Από όλες τις ομάδες ζητήθηκε να απελευθερώσουν τα αποδυτήρια, για να μπορεί να έχει ελεύθερη πρόσβαση ο κόσμος, στα αποδυτήρια δεν υπάρχει χρησικτησία στο δημόσιο, ο κανονισμός προβλέπει ότι τα αποδυτήρια πρέπει να είναι ελεύθερα και μετά την χρήση η ομάδα πρέπει να τα αφήνει για να τα χρησιμοποιεί ο επόμενος.

Όταν σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο αθλούνται καθημερινά περισσότεροι από 180 αθλητές τότε αυτό είναι επιβεβλημένο και επιβάλλεται και από τον νόμο.
Ο Δήμος ζήτησε από τον Τηλυκράτη να αδειάσει δυο χώρους που χρησιμοποιούσε, ο ένας είναι η τουαλέτα των αποδυτηρίων, η οποία παλιά είχε καταστραφεί για να φτιαχτεί ο χώρος για τον Τηλυκράτη, με τον ίδιο να λέει ότι δεν μπορεί να φανταστεί να υπάρχουν αποδυτήρια δίχως τουαλέτα.

Ταυτόχρονα είναι μια άλλη αίθουσα η οποία είναι γραφείο του γηπέδου το οποίο και χρησιμοποιήθηκε για καντίνα, ωστόσο είναι γραφείο, ανέφερε.

Ο Δήμος δεν βγάζει έξω την ομάδα, απλά στην συμφωνά με όλα τα σωματεία που έγινε πέρυσι αποφασίστηκε να δοθεί χώρος κατά παραχώρηση κάτω από το μπροστινό μέρος των Κερκίδων, προς τιμή τους τα δυο σωματεία τον έφτιαξαν αυτό τον χώρο, τον έκλεισαν με πορτόνι με δικά τους έξοδα και δεν λένε και τίποτα, ο Πανλευκάδιος άδειασε τα αποδυτήρια του και θα επανέλθει φτιάχνοντας τον δικό του στον συγκεκριμένο χώρο, είπε.
«Η λογική του Δήμου είναι να αναβαθμιστούν τα γήπεδα και σε αυτή την λογική πρέπει όλοι να συμμετάσχουν, πρέπει να σταματήσουν οι ιδιοκτησιακές λογικές και να προχωρήσουμε παρακάτω, με ισότητα ανάμεσα στα σωματεία.»
Όσον αφορά τον ισχυρισμό του Τηλυκράτη ότι η αυστηρότητα του νόμου εξαντλείται μόνο στο συγκεκριμένο γήπεδο, ο ίδιος ανέφερε ότι όλα αυτά θα γίνουν σταδιακά, καθώς στο κλειστό δεν υπήρχαν προβλήματα καθώς η Δόξα απελευθέρωνε τα αποδυτήρια της και τα χρησιμοποιούσαν και οι άλλες ομάδες , επίσης δόθηκε η δυνατότητα και σε άλλα σωματεία να χρησιμοποιούν το γήπεδο που δεν μπορούσαν εύκολα στο παρελθόν.

Ο κύριος Πολίτης ανέφερε επίσης ότι καλώς ή κακώς τα γήπεδα που έχουν προσωπικό είναι τα δυο γήπεδα της Λευκάδας συνεπώς δεν μπορεί να είναι ανοικτά τα αποδυτήρια πχ στο Μανάσι ή στο Μαραντοχώρι όταν δεν πάει κανείς στο γήπεδο. Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα διαχειρίζεται το γήπεδο της αφού δεν υπάρχει προσωπικό σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να είναι κλειστό.
Σε ένα γήπεδο με τέσσερις ομάδας δεν μπορείς παρά να εφαρμόσεις έναν κανονισμό λειτουργίας, σε ένα γήπεδο που πάει μια ομάδα δυο φορές την εβδομάδα τι να εφαρμοστεί; Είναι πολύ απλό, κατέληξε.
Κανείς δεν στέρησε αποθηκευτικό χώρο από κανέναν το μόνο που αλλάζει είναι ο αποθηκευτικός χώρος και τα πλυντήρια του Τηλυκράτη.

Σε μια αποστροφή του λόγου του ο κύριος Πολίτης αναρωτήθηκε τι θα συμβεί αν τον βρουν και άλλα τέσσερα σωματεία και του ζητήσουν να βάλουν και άλλα πλυντήρια στο γήπεδο. Τι είναι το γήπεδο πλυσταριό;

Όσον αφορά τις προτάσεις του Τηλυκράτη κάθε ομάδα να έχει τον δικό της χώρο, ανέφερε ότι αυτό απαγορεύεται από τον νόμο και δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Η πολιτική του Δήμου είναι να βοηθάει με πολλούς τρόπους τα σωματεία, καθώς παρά την οικονομική δυσκολία ο Δήμος δεν εισπράττει κάποια τέλη, όταν δεν ζητάνε το ρεύμα για τα πλυντήρια, νερό, καθώς ούτε τέλη καθαριότητας.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι τρεις υπόλοιπες ομάδες δέχτηκαν τις προτάσεις του Δήμου, εκτός από τον Τηλυκράτη, δικαίωμα του είναι ωστόσο πρέπει να εφαρμόσουμε τον κανονισμό.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΣτις 4 Ιουνίου η Πανιόνια κινητοποίηση για τη δημόσια υγεία
Επόμενο άρθροΑπαραίτητα δικαιολογητικά και αιτήσεις εγγραφής-επανεγγραφής νηπίων σε παιδικούς σταθμούς