Αρχική Ειδήσεις Θ. Χαλικιάς: Πολύπλοκη διαδικασία η μεταφορά της άμμου μετά την νέα ΚΥΑ

Θ. Χαλικιάς: Πολύπλοκη διαδικασία η μεταφορά της άμμου μετά την νέα ΚΥΑ

0

Theodoros-Chalikias

Ο Θεόδωρος Χαλικιάς μιλάει στον Prisma 95,1.

Για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κέρκυρα και αφορούν δυο σημαντικά θέματα για την Λευκάδα μίλησε στον Prisma 95,1 ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαλικιάς.
Ο κύριος Χαλικιάς ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση όσον αφορά το κόστος συντήρησης της γέφυρας από την ΠΙΝ, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και αν αποφασιστεί νομοθετικά δεν μπορεί να γίνει χωρίς την απαραίτητη μεταφορά πόρων, όπως γράφτηκε στην απόφαση.

 

Ο κύριος Χαλικιάς υπογράμμισε ότι πρέπει να συνεχιστεί να συντηρείται η γέφυρα από την νεοσυσταθείσα υπηρεσία Δημοσίων έργων, που αφορά την συντήρηση και την κατασκευή έργων Εθνικής σημασίας όπως και η Γέφυρα Λευκάδας, η οποία έχει χαρακτηριστεί έτσι με πολλές αποφάσεις.
Αν δεν συμβεί αυτό το θέμα της συντήρησης πρέπει να το δούμε σε άλλη βάση με την Περιφέρεια να μην έχει το τεχνικό προσωπικό, να το αναλάβει.

 

Όσον αφορά την εκτίμηση του Βουλευτή Λευκάδας ο οποίος και μέσα από τον Prisma 95,1 εκτίμησε ότι το κόστος των 2.150.000 .000 ευρώ για μια συντήρηση είναι μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς ότι καινούρια μια γέφυρα κοστίζει 5.000.000 ευρώ, ανέφερε με νόημα ότι  αφού  τον ξενίζει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να το είχε επισημάνει  κάνει νωρίτερα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο για τον κύριο Χαλικιά είναι η στελέχωση της κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

 

Όσον αφορά το θέμα της άμμου ο κύριος Χαλικιάς επιβεβαίωσε ότι παρόλα τα περίεργα που έγιναν το περασμένο διάστημα, όλα δείχνουν ότι η άμμος θα μείνει στο νησί και αναμένεται η έκδοση νέας ΚΥΑ.
Ωστόσο μετά την κατοχή της άμμου στην Περιφερειακή Ενότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα της μεταφοράς, κάτι που δεν θα γίνει σύντομα καθώς ακόμα και μετά την υπογραφή της ΚΥΑ, η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δεν πρόκειται η μεταφορά της να συμβεί άμεσα, καθώς δεν πρόκειται για μια απλή διαδικασία.

Προηγούμενο άρθροΟ Παύλος Δάγλας μιλάει στον Prisma 95,1 και απαντά στον Στ. Ζαβιτσάνο
Επόμενο άρθροΕργατικό Κέντρο: Παράταση εγγραφών για τα δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων