Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Τον πρώην προπονητή της ΑΕΚ απέκτησε η Δόξα Λευκάδας

Τον πρώην προπονητή της ΑΕΚ απέκτησε η Δόξα Λευκάδας

0

ziagkos

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος θα κάθεται στον πάγκο της Δόξας, αφού οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για την τεχνική ηγεσία της ομάδας στην Α2. Στόχος η άνοδος της ομάδας στην Α1.

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1976 στα Ιωάννινα. Η καταγωγή του είναι από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Ως αθλητής αγωνίστηκε στον Άτταλο Νέας Φιλαδέλφειας.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τα Τμήματα Υποδομής της Α.Ε.Κ., αρχικά στο τμήμα Παμπαίδων και ακολούθως σε εκείνο των Εφήβων. Στο τμήμα αυτό ήταν βοηθός του Νίκου Δημητρίου όταν η ομάδα κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 2003, ενώ αργότερα ανέλαβε το τμήμα ως πρώτος προπονητής. Την προώθησή του στην ανδρική ομάδα εισηγήθηκε ο έφορος της ομάδας, Ευάγγελος Δερμανούτσος. Εκεί πρωτοεργάστηκε ως συνεργάτης του Κώστα Φλεβαράκη. Συνεργάστηκε με τέσσερις προπονητές της Α.Ε.Κ., τον Κώστα Φλεβαράκη, τον Αργύρη Πεδουλάκη, το Μηνά Γκέκο και τον Άγγελο Κορωνιό.

Ήταν βοηθός προπονητής των «κιτρινόμαυρων» την αγωνιστική περίοδο 2010-11, όταν η ομάδα υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2 Κατηγορία.

Εργάστηκε για 10 μήνες ως πρώτος προπονητής του Ικάρου Νέας Σμύρνης μέχρι την παραίτησή του το Δεκέμβριο του 2011. Από τη θέση αυτή βοήθησε το σύλλογο να πετύχει άνοδο στην Α’ Κατηγορία Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

ziagkos-v

Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Α.Ε.Κ. στις 2 Αυγούστου 2012, όταν το διοικητικό δίδυμο Κοτσάτος-Αλεξίου ανακοίνωσε τη συμμετοχή της ομάδας στην ερασιτεχνική Β’ Εθνική προκειμένου να απαλλαχθεί από οικονομικές οφειλές. Την περίοδο 2012-13 ο σύλλογος τερμάτισε στην 3η θέση του τελικού βαθμολογικού πίνακα κερδίζοντας την άνοδο στην Α2 Κατηγορία. Την επόμενη χρονιά, αναδείχθηκε Πρωταθλητής της Α2 Κατηγορίας, επιστρέφοντας στην Α1 Εθνική(Basket League) μετά από απουσία τριών ετών.

Σε ψηφοφορία που διεξήχθη ανάμεσα στους προπονητές της κατηγορίας για λογαριασμό του Infobasket.gr, ο Ζιάγκος αναδείχθηκε «Προπονητής της Χρονιάς». Στις αρχές του καλοκαιριού του 2014 ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον αθηναϊκό σύλλογο, ωστόσο τον Αύγουστο δημοσιοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από την Α.Ε.Κ., αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς της διοικούσας επιτροπής σχετικά με την καταβολή οφειλομένων προς το πρόσωπό του.

Εν τέλει οι δύο πλευρές βρήκαν σημείο προσέγγισης και ο προπονητής συνέχισε στον πάγκο της Α.Ε.Κ. και το φθινόπωρο του 2014 στα πλαίσια της Α1 Εθνικής. Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, μετά από 5 αγωνιστικές φτωχών αποτελεσμάτων, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του συμβολαίου τους, με την επίσημη ανακοίνωση της Κ.Α.Ε. να αφήνει παράθυρο για μελλοντική συνεργασία.

Δείτε περισσότερα εδώ

Προηγούμενο άρθροΚύπελλο ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας: Τα αποτελέσματα των προημιτελικών
Επόμενο άρθροΤο ΔΣ του Συλλόγου “Φίλοι Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας”