Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Διημερίδα του Δήμου Λευκάδας για τον πολιτιστικό τουρισμό και τις δυνατότητες ανάπτυξης...

Διημερίδα του Δήμου Λευκάδας για τον πολιτιστικό τουρισμό και τις δυνατότητες ανάπτυξης στην Λευκάδα

0

dimimerida1Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.

dimimerida2 dimimerida3 dimimerida4

Με ποικίλες και πολυεπίπεδες  πνευματικές και καλλιτεχνικές  εκδηλώσεις ανοίγει την αυλαία της 61ης περιόδου του ο αγαπημένος πολιτιστικός θεσμός του λευκαδίτικου καλοκαιριού, οι Γιορτές Λόγου&Τέχνης.

Στις 5 και 6 Αυγούστου το Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει επιστημονική διημερίδα με τίτλο: «Ο πολιτισμός ως μοχλός ανάπτυξης. Οι δυνατότητες της Λευκάδας και η πρόκληση του Αρχαίου Θεάτρου.» Τον Νοέμβριο του 2015, έναν αιώνα και πλέον από τις πρώτες ανασκαφές του W. Dörpfeld και των συνεργατών του, εντοπίστηκε το αρχαίο θέατρο της Λευκάδας με τις δοκιμαστικές τομές που πραγματοποίησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας κ’ Λευκάδας, σε χρηματοδότηση του Δήμου Λευκάδας. Ο εντοπισμός ενός θεάτρου που, όπως εκτιμήθηκε, είναι από τα μεγαλύτερα στον ελλαδικό χώρο, έθεσε επιτακτικά στο δημόσιο διάλογο τις προοπτικές πολιτιστικής ανάπτυξης της Λευκάδας.

Για το θέμα και τις διαφορετικές πτυχές του θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Λευκάδας, Κων/νος Δρακονταειδής,  ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Υφυπουργός Ιδιωτικών, Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα, Σταύρος Μπένος, ο εμπειρογνώμονας σε θέματα Ανάπτυξης στο Σωματείο «Διάζωμα», Ιωάννης Ζηρίνης, ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Σπύρος Αρβανίτης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας κ’ Λευκάδας, Ολυμπία Βικάτου, η πολιτικός μηχανικός, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας,  Έλενα Κατσούλη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Έργων της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ιωάννα Καράνη, η περιφερειακή σύμβουλος, Σκηνοθέτης, Υπεύθυνη θεατρικού εργαστηρίου Πνευματικού Κέντρου Δ. Λευκάδας, Λουκία Κατωπόδη, ο απόφοιτος του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, δημιουργός του ντοκιμαντέρ: «Το Κάστρο της Αγίας Μαύρας από το 1300 έως και σήμερα», Μάρκος Σφέτσας και η εικαστικός, υπεύθυνη του ξενώνα Νήιον, Δήμητρα Κονδυλάτου.

Προηγούμενο άρθροΑνάβαση στην περιπατητική διαδρομή Μ_4 στην Καρυά
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση του βιβλίου της Νόνης Σταματέλου “Έλλειψη χώρου” στη Λευκάδα