Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Βελιγράδι

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Βελιγράδι

0

EK8ESH BELIGRADIOU

Μεγάλη επιτυχία σημείωση η συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
& ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Δ/ΝΣΗ : ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 24.02. 2015
Τ.Κ. : 28.100
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ. : 2671.3.60527
ΤΗΛ/ΤΥΠΙΑ: 2671.0.28462
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ : spirosgaliatsatsos@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2015 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι, που πραγματοποιήθηκε από τις 19 – 22 Φεβρουαρίου 2015 στο ενιαίο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Φέτος στη διοργάνωση, η οποία είναι από τις σημαντικότερες στα Βαλκάνια πήραν μέρος περίπου 50 κράτη και 1000 εκθέτες. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια από τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. και το περίπτερο της Π.Ι.Ν επισκέφθηκε πολύς κόσμος, κοινό και τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας.

Η Σερβία αποτελεί μια σημαντική πηγή για την Ελληνική τουριστική αγορά και σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή υπήρξε μια αύξηση 28% σε σχέση με τον αριθμό των αφίξεων (από 745.470 σε 2.013 με 955,530 το 2014). Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους επισκέπτες από τη Σερβία είναι η Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία των διασυνοριακών σταθμών η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών (927.000) προτιμούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα με το αυτοκίνητο.

H Sajam Turizma κατατάσσεται ως η πιο δημοφιλής εμπορική έκθεση για τον τουρισμό στο Βελιγράδι. Με πάνω από 880 εκθέτες από διάφορες χώρες, να παρουσιάζουν τα πακέτα και τις προσφορές τους και πάνω από 58.000 επισκέπτες επαγγελματίες και υποψήφιοι ταξιδιώτες να την επισκέπτονται.

Ταξιδιωτικοί πράκτορες, tour operators, μέλη του εκθεσιακού τουρισμού, Βusiness Travel, υποψήφιοι ταξιδιώτες αναψυχής, εκπρόσωποι των εθνικών τουρισμών από πολλές χώρες… είναι μερικοί από τους επισκέπτες που έρχονταν να κλείσουν συμφωνίες με όλα τα τουριστικά αντικείμενα και υπηρεσίες.

Το περίπτερο της ΠΙΝ επισκέφτηκαν πολλά τοπικά κανάλια που έκαναν ρεπορτάζ για τα νησιά μας και με την βοήθεια των Σλαβόφωνων διερμηνέων, όπως η κ. Ζέλικα Κουστούρ (από την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλληνίας και Ιθάκης) και η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της για όλη την Περιφέρεια, καθώς επίσης και ο κ. Παναγής Ρουχωτάς ( Δ/ντής κατ/τος Alpha Bank στο Βελιγράδι). Στην Έκθεση παραβρέθηκε και ο Α/χος Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κεφαλονιάς κ. Ε. Κεκάτος και η κ. Tamara Gridin, από το Esiness Travel της Λευκάδας. Από την ΠΙΝ παραβρέθηκε ο υπάλληλος της Δ/νσης Τουρισμού της Π.Ε. Κέρκυρας κ. Ι. Λέσσης.

Επειδή οι Σέρβοι τουρίστες επισκέπτες, μεταξύ των άλλων υποβοηθούν και την βιωσιμότητα της ακτοπλοΐας από και προς τα νησιά μας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πέραν της συμμετοχής της στην έκθεση αυτή θα επιδιώξει και άλλες δράσεις προβολής στην Σέρβικη αγορά.

Προηγούμενο άρθροΆναψε και φέτος το καμίνι στο Μαραντοχώρι!
Επόμενο άρθροΚοπή πίτας και Εκλογές των Αλεξανδριτών Αθήνας