Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Το Ιόνιο σε …αριθμούς!

Το Ιόνιο σε …αριθμούς!

0
kastos nikos8

kastos nikos8

Ας το δούμε από την πλευρά των αριθμών.

Αγαπημένα νησιά του Ιονίου, με τα γαλαζοπράσινα νερά τους… Έχουμε δει φωτογραφίες, έχουμε διαβάσει για όλα τα τουριστικά που οφείλουμε να επισκεφτούμε. Αυτή τη φορά θα τα δούμε από την πλευρά των αριθμών, με πληροφορίες σπάνιες και ιδιαίτερες.
Από 365 χωριά αποτελείται η Κεφαλονιά, όσες και οι μέρες του χρόνου.
2 χιλιόμετρα περίπου απέχουν οι βορειοανατολικές ακτές της Κέρκυρας από τους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας.

781 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι η έκταση της Κεφαλονιάς, χαρίζοντάς της τον τίτλο του μεγαλύτερου νησιού του Ιονίου.
515 χρονών είναι το παλαιότερο κτίριο της πόλης της Κέρκυρας. Οικοδομήθηκε το 1497. Στην οδό Φιλελλήνων νούμερο 18, ανάμεσα στο Καμπιέλο και τη συνοικία Σπηλιά.

3,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα υπάρχουν στην Κέρκυρα.
49 χρόνια ανήκε στην οικογένεια Ωνάση ο Σκορπιός που βρίσκεται απέναντι απ’ το Νυδρί στη Λευκάδα. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν που τον αγόρασε το 1963.

172 ετών είναι η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, ο παλαιότερος μουσικοεκπαιδευτικός οργανισμός στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1840 στις 12 Σεπτεμβρίου.

277 Βενετικές οικογένειες ήταν γραμμένες στο Libro d’ oro της Κέρκυρας. Στα τέλη του 19ου αιώνα, από αυτές είχαν μείνει μόνο 21.
Μέχρι και 500 χρόνια μπορεί να ζήσει η κεφαλληνιακή ελάτη, το μοναδικό ενδημικό έλατο της Ελλάδας.
78 κατοίκους έχει ο Καστός, η μικρότερη κατοικήσιμη νησίδα των Επτανήσων, που διοικητικά ανήκει στο Νομό Λευκάδας.
Μεταξύ 21 με 25 βαθμούς κελσίου κυμαίνεται το καλοκαίρι η θερμοκρασία των νερών στην Παλαιοκαστρίτσα της Κέρκυρας, γνωστή για την κρύα θάλασσα της.

5 εκατομμύρια ευρώ στοίχισε στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ το νησάκι Οξιά, στο σύμπλεγμα των Εχινάδων κοντά στην Ιθάκη.
180 εκατομμύρια δραχμές κόστισε το 1986 η κατασκευή της πλωτής γέφυρας μήκους 70 μ. που συνδέει τη Λευκάδα με την Αιτωλοακαρνανία.

11 φορές ο Μύρτος της Κεφαλονιάς έχει ψηφιστεί η καλύτερη ελληνική θάλασσα στην ετήσια ψηφοφορία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Περισσότερες φορές από κάθε άλλη παραλία.

30 άλογα έχουν μείνει από τη φυλή των αλόγων του Αίνου με την καταπληκτική αντοχή. Κατάγονται από τον ορεινό τύπο των αλόγων της φυλής της Πίνδου και είναι απόγονοι ήμερων αλόγων που αφέθηκαν ελεύθερα την περίοδο του Μεσοπολέμου.

Πηγή: briefingnews.gr

Προηγούμενο άρθροΑυτοκίνητο παρέσυρε 9χρονο στην πόλη της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΝίνο και Νίκος Γκάνος στη Λευκάδα