O βουλευτής Λευκάδας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό

0

Από το γραφείο του βουλευτή Λευκάδας:

 

Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με αφορμή την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας προϋπολογισμού 140.000.000 ευρώ.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για το προσωπικό ενδιαφέρον που έδειξε προκειμένου να ενταχθεί σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να προχωρήσει η υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου που θα δώσει μόνιμη, βιώσιμη και οριστική λύση στο θέμα της υδροδότησης της Λευκάδας και των άλλων νομών.

Εκτός των άλλων, ο Βουλευτής ανέδειξε και συζήτησε με τον Πρωθυπουργό για:

  • Την ανάγκη προόδου στο έργο της Υποθαλάσσιας Ζεύξης.
  • Το Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τους λόγους που καθιστούν αναγκαία την κατασκευή του στη Λευκάδα.

Σχετικά με τη συνάντηση ο κ. Καββαδάς δήλωσε:

«Σε κρίσιμες στιγμές, η παρέμβαση του Πρωθυπουργού είναι πάντα αναγκαία και καταλυτική. Από την πρώτη στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε άμεσο και προσωπικό ενδιαφέρον για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του αγωγού, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή βούληση του ίδιου και της Κυβέρνησης να υλοποιηθεί αυτό το τεράστιο έργο υποδομής. Τον Δεκέμβριο, ένα μήνα αφότου προέκυψε το πρόβλημα, του έθεσα το θέμα κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού στη Βουλή και έλαβα τη διαβεβαίωσή του ότι το έργο θα γίνει – άλλωστε την ίδια διαβεβαίωση είχα λάβει επανειλημμένα και δια των αρμόδιων υπουργών του.

Οι δεσμεύσεις έγιναν πράξη, γι’ αυτό και επιδίωξα τη χθεσινή μας συνάντηση για να τον ευχαριστήσω προσωπικά. Πρωθυπουργός και Κυβέρνηση στέκονται σταθερά και έμπρακτα στο πλευρό της Λευκάδας, και έτσι θα συνεχίσουμε, για όλα τα έργα και τις ανάγκες των νησιών μας και των Λευκαδιτών».

O δήμαρχος Λευκάδας πλημμυρίζει λουλούδια την πόλη

0

Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα και η κεντρική αγορά απόψε πήρε χρώμα από τις γλάστρες που κρεμάστηκαν στα παραδοσιακά φωτιστικά, προσφορά του δημάρχου Λευκάδας, Ξενοφώντα Βεργίνη. Η ομάδα της καθαριότητας του δήμου προσφέρθηκε να κρεμάσει τα λουλούδια στα φωτιστικά και “το παζάρι” ξαφνικά έγινε ακόμη πιο όμορφο.

Πολύχρωμα λουλούδια άλλαξαν την μορφή της αγοράς και το κλίμα έγινε γιορτινό, περιμένοντας τους επισκέπτες του Πάσχα. Αρκεί κάθε μαγαζάτορας να υιοθετήσει μία γλάστρα και να την ποτίζει, να την φροντίζει και να την αγαπήσει.

Επιτέλους επέστρεψε το πράσινο  στην αγορά.

Ζωντανά το δημοτικό συμβούλιο της Λευκάδας

0

https://www.youtube.com/live/24NpsYNFZ_8?si=RB0apM6eytAjXBlj

Λευκάδα: Σύλληψη για ναρκωτικά

0

Ενημέρωση από την αστυνομία:

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (22.04.2024), στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, δύο ημεδαποί (22 και 21 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι ημεδαποί εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν, καθώς στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-22,1- γραμμάρια κοκαΐνης,
-1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
-2- κινητά τηλέφωνα.
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

ΠΑΣΟΚ: Η εκλογική επιτροπή αγώνα της Λευκάδας

0

Από το ΠΑΣΟΚ Της Λευκάδας:

Με βάση σχετική εγκύκλιο του Γραμματέα, Ανδρέα Σπυρόπουλου και ύστερα από διευρυμένη Νομαρχιακή σύσκεψη, συκγροτήθηκε Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα για το Νομό της Λευκάδας, η σύνθεση της οποίας έχει ως ακολούθως, (τα ονόματα με αλφαβητική σειρά):

1. ΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΣ
2. ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
3. ΓΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
4. ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
5. ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
6. ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
7. ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
8. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
9. ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
10. ΛΑΖΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
11. ΛΑΖΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
12. ΛΥΓΔΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
13. ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
14. ΜΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
15. ΜΠΕΛΕΓΡΙΝΟΥ ΧΑΙΔΩ
16. ΜΠΟΥΡΣΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
17. ΠΕΝΤΕΣΠΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
18. ΠΟΛΙΤΗ ΑΚΡΙΒΟΥΛΑ
19. ΡΑΠΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
20. ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
21. ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

O Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στην Λευκάδα

0

Aπό την Διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφέρειας Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτή την Κυριακή  21/04/2024 και ώρα 11.30 πμ έχουμε  την τιμή να υποδεχθούμε στα γραφεία μας τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές  και υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς ευρωεκλογές ‘  τους κκ  Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Μανώλη Κεφαλογιάννη  άξια στελέχη του κόμματος μας που με τον πολιτικό τους βίο μας έχουν τιμήσει με το παραπάνω την πατρίδα μας και στην Ευρώπη .

Στις προσεχείς εκλογές με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλούμαστε να επιλέξουμε την πολιτική σταθερότητα και την συνέχεια της πορείας που παρά τις δυσκολίες μας οδηγεί μπροστά .

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά εμείς οι Νεοδημοκράτες  έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε την ενότητα και την συσπείρωση παράταξης μας , δεν έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς  , κανένα μικρό παράπονο δεν αξίζει το ίδιο με μια μεγάλη συλλογική πρόοδο .

Σε αυτές τις ευρωεκλογές κάθε ψήφος στην Νέα Δημοκρατία θα δώσει νέα δύναμη στον Πρωθυπουργό μας  Κυριάκο Μητσοτάκη  να διεκδικήσει όλα όσα χρειάζεται η χώρα μας .

Εμπρός όλοι μαζί για την Ελλάδα που μας αξίζει  .     

Απογευματινά χειρουργεία και στην Λευκάδα

0

Στο πλαίσιο του νέου νόμου του ΕΣΥ πραγματοποιήθηκαν στην Λευκάδα τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία τη Δευτέρα 15 Απριλίου.

Οι ασθενείς επιλέχθηκαν από τη λίστα αναμονής προκειμένου οι επεμβάσεις τους να γίνουν άμεσα.  Αυτό σημαίνει ότι  πλήρωσαν  οι ίδιοι για τις ιατρικές υπηρεσίες που τους προσφέρθηκαν .

Τα δε νοσήλια καλύπτονται από το ασφαλιστικό τους ταμείο. Τα χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν ήταν ορθοπεδικής φύσεως .

Περίπατος βιβλίου στην πόλη της Λευκάδας

0

Το απόγευμα της Τετάρτης, όπως σημειώνει η διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, Μαρία Ρούσσου,  άνθρωποι όλων των ηλικιών, που τους ενώνει  η αγάπη και το ενδιαφέρον για το βιβλίο και την ιστορία του τόπου μας, περιηγήθηκαν και έμαθαν  περισσότερα για ιστορικά πρόσωπα, κτήρια και πλατείες με ιδιαίτερο αποτύπωμα στο χρόνο.
Ξεκινώντας απ’ τη Βιβλιοθήκη μας, αναφέρει η κ. Ρούσσου,  αναφερθήκαμε στην ιστορία της πλατείας Μαρκά και με ενδιάμεσους σταθμούς καταλήξαμε στο πάρκο ποιητών.
Με τη βοήθεια των μελών της Λέσχης ανάγνωσης κ. κ. Κατερίνας Ροντογιάννη, Δήμητρας Κώτση, Βιβής Παππά και Χαράς Τυπάλδου, γνωρίσαμε καλύτερα τους λογοτέχνες, των οποίων τα αγάλματα κοσμούν την είσοδο της πόλης μας και τις ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε και όλους τους συμμετέχοντες που με την παρουσία και τις επισημάνσεις τους έκαναν ακόμη πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα τη βόλτα μας, καταλήγει.

Αντιπροσωπεία από την πόλη Leucate στην Λευκάδα

0

O Δήμος Λευκάδας από τις 13 έως 20 Απριλίου 2024 φιλοξενεί πολυμελή αντιπροσωπεία της αδελφοποιημένης γαλλικής πόλης Leucate, στο πλαίσιο των ετήσιων ανταλλαγών που διοργανώνουν οι δύο Δήμοι.

Την αποστολή υποδέχθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βεργίνης Σπυρίδων ενώ την Κυριακή 14 Απριλίου ο Δήμαρχος Λευκάδας Δρ. Ξενοφών Βεργίνης καλωσόρισε τους νέους και συνομίλησε με τους εκπροσώπους του Δήμου της Leucate, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Μαργέλη Μαρίας.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον υγροβιότοπο της λιμνοθάλασσας από γαλλόφωνο εθελοντή της οργάνωσης Μονοπάτια Αλληλεγγύης.

Την Δευτέρα 15 Απριλίου επισκέφθηκαν το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας και συμμετείχαν σε κοινές αθλητικές δραστηριότητες με τους μαθητές ενώ παρακολούθησαν τις πρόβες των μουσικών συνόλων. Το απόγευμα μετέβησαν στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Φανερωμένης όπου συμμετείχαν σε εργαστήριο τοπικής γαστρονομίας που διοργανώθηκε από το Τμήμα Μαγειρικής του ΣΑΕΚ Λευκάδας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η αποστολή συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφτηκε το Μοναστήρι. Τους υποδέχθηκαν ο Ηγούμενος της Μονής και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος & Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος όπου συνομίλησαν με τα παιδιά και τους συνοδούς τους.
Το πρόγραμμα φιλοξενίας συνεχίζεται με δράσεις πολιτισμού κι επισκέψεις σε τοπόσημα του νησιού.

Ευχαριστήριο του δήμου Λευκάδας για το let’s do it

0

από το δήμο Λευκάδας:

Ο Δήμος Λευκάδας ευχαριστεί, τις εθελοντικές ομάδες, συλλόγους, σχολικές μονάδες, μαθητές, εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων και όλους τους πολίτες, για τη συμμετοχή και την προσφορά τους, στον καθαρισμό των παραλιών και των κοινόχρηστων χώρων, στα πλαίσια της πανελλήνιας περιβαλλοντικής δράσης « lets do it Greece 2024” την Κυριακή 14 Απριλίου 2024.
Στόχος της “εκστρατείας” δεν ήταν μόνο ο καθαρισμός των περιοχών, αλλά πολύ περισσότερο η ευαισθητοποίηση όλων μας, στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της ευθύνης του καθενός μας ως μέλη της κοινωνίας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα προς ένα πιο καθαρό πλανήτη.

Καθαρό Μαραντοχώρι ….

0

Η Γεωργία, ο Γρηγόρης και εθελοντές από το χωριό έδωσαν το σύνθημα για το σημερινό καθαρισμό και καλλωπισμό του Μαραντοχωρίου που αμέσως μετά τη δράση τα πάντα άστραφταν…

Εκτός από τα σκουπίδια  που μαζεύτηκαν, οι πλατείες ασβεστώθηκαν και είναι όλα έτοιμα για το Πάσχα που φτάνει.

Παρόν και αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Σολδάτος. Η πρόεδρος της κοινότητας, Γεωργία Σκληρού έδειξε ακόμη μία φορά ότι το χωριό αλλάζει εικόνα.

Let’s do it στην Λευκάδα – Οι εθελοντές καθάρισαν το νησί

0

Με την παρουσία του δημάρχου Λευκάδας, Ξενοφώντα Βεργίνη, έγινε η εκκίνηση της δράσης Let’s do it σήμερα το πρωί στην Λευκάδα αλλά και σε όλες τις τοπικές της κοινότητες.

Οι εθελοντές με την συμπαράσταση του δήμου καθάρισαν την περιοχή της Γύρας και όχι μόνο.

Ακόμη μία δράση για καθαρή εικόνα της πόλης μας.

O δήμαρχος Λευκάδας στο Μουσείο Σικελιανού

0

Στο Μουσείο “Άγγελος Σικελιανός” βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Λευκάδας, Ξενοφών Βεργίνης συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Σπύρο Βεργίνη, προκειμένου να συναντήσει τους εργαζόμενους  του μουσείου και να τονίσει τη σημασία που θα δώσει η νέα δημοτική αρχή στα θέματα Πολιτισμού αλλά και ιδιαίτερα σε ότι αφορά  τα μουσεία.

Εκεί συμπτωματικά βρέθηκαν και μαθητές από το Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης μαζί με τους καθηγητές τους που έχουν έρθει σχολική εκδρομή στην Λευκάδα  οι οποίοι γνώρισαν και συνομίλησαν  συνομίλησαν με το δήμαρχο και ο ίδιος, ως καθηγητής , μίλησε στα παιδιά για τον Άγγελο Σικελιανό και την καθοριστική του παρέμβαση στην Δελφική ιδέα και την ποίηση.

Ο δήμος Λευκάδας καθάρισε την παράνομη χωματερή στο Νυδρί

0

Μια παράνομη χωματερή στον Περιφερειακό δρόμο του Νυδριού έγινε η αφορμή για την φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Μια χωματερή που ταλαιπωρεί χρόνια τους κατοίκους αφού κάποιοι συμπολίτες μας δεν σέβονται το χώρο.

Σήμερα συνεργεία του δήμου καθάρισαν όλη την περιοχή από τα σκουπίδια που εναποθέτουν δίπλα στους κάδους, ελπίζοντας ότι δεν πρόκειται να ξαναδημιουργηθεί αυτή η κατάσταση.

Η εικόνα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι πλέον εντελώς διαφορετική και έτσι θα πρέπει να παραμείνει.

0

 

 

Συναντήσεις του βουλευτή Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, στο δασαρχείο

0

Από το γραφείο του βουλευτή Λευκάδας, Θανάση Καββαδά:

Συναντήσεις με τον Διευθυντή Δασών Λευκάδας, κ. Αθανάσιο Κοντογεώργη, καθώς και με τα μέλη της πρώτης Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων, είχε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, για να συζητηθεί η πορεία εξέτασης των αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 6.300 αντιρρήσεις, έχουν συζητηθεί 1.500 και έχουν εκδοθεί περίπου 1.000 αποφάσεις. Επισημαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Λευκάδας είναι η μοναδική στα Ιόνια Νησιά όπου λειτουργούν 2 Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων. Η πρώτη Επιτροπή έχει αναλάβει τις περιοχές από το Α μέχρι το Ε και η δεύτερη από το Κ μέχρι το Χ, με τα αιτήματα να εξετάζονται με αλφαβητική σειρά ανά τοπική κοινότητα.

Επιπλέον, έχουν εξεταστεί όλα τα πρόδηλα σφάλματα, εκ των οποίων έγιναν αποδεκτά 390, ενώ τα 250 περίπου που απορρίφθηκαν θα μετατραπούν σε αντιρρήσεις αφού οι πολίτες καταβάλουν το σχετικό παράβολο και θα εξεταστούν από τις αρμόδιες Επιτροπές. Επιπλέον, όσοι πολίτες δεν ικανοποιήθηκαν από την έκβαση της αίτησής τους, έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση στην Επιτροπή Δασολογίου, η οποία θα συσταθεί σύντομα για τη δευτεροβάθμια εξέταση των αντιρρήσεων.

Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα των αιτημάτων αναμόρφωσης κυρωμένου δασικού χάρτη, αιτήσεων δηλαδή από πολίτες που δεν κατέθεσαν εμπρόθεσμα πρόδηλο σφάλμα ή αντίρρηση. Στη Λευκάδα έχουν κατατεθεί περίπου 200 αιτήσεις, ενώ όσοι πολίτες δεν έχουν υποβάλει αίτηση μπορούν ακόμα να το κάνουν στο τοπικό Δασαρχείο. Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση που έλαβε ο Βουλευτής στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, θα εξετάσει το θέμα ώστε να δοθεί δυνατότητα να εξεταστούν και οι νέες αιτήσεις.

Σχετικά με το πρόγραμμα προστασίας δασών από πυρκαγιές του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο στη Λευκάδα χρηματοδοτείται με 934.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και περιλαμβάνει καθαρισμό των δασών στο Φρύνι, στο δασικό δρόμο Τσουκαλάδων, στο Καλαμίτσι, τον Κάλαμο και τον Άγιο Πέτρο, καθώς και συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου της Λευκάδας και του Καλάμου, επισημαίνεται ότι υπάρχει ανάδοχος και σύντομα αναμένεται η έγκριση μελέτης από την αρμόδια διεύθυνση στην Πάτρα, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν περί τις 25 Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά την ανάγκη στελέχωσης του Δασαρχείου, ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 2 δασολόγων και 1 δασοπόνου βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής.

Τέλος, κατά τη συνάντηση με μέλη της πρώτης Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων, ο Βουλευτής συζήτησε μία σειρά από θέματα που απασχολούν τους συμμετέχοντες στις Επιτροπές καθώς και συνολικά τη λειτουργία τους, τα οποία δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει στο Υπουργείο.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com