Αρχική Lefkada's Secrets Ταξιδεύοντας από την Λευκάδα στην Πόλη, με φλορέτες

Ταξιδεύοντας από την Λευκάδα στην Πόλη, με φλορέτες

1

floretta4

Μετά την μεταπολεμική εποχή της Ελλάδος, το βασικό μηχανοκίνητο μέσο μεταφοράς ήταν, η αξέχαστη σε όλους, «Φλορέτα». Οι νέοι της εποχής εκείνης επιθυμούσαν διακαώς και έκαναν τα αδύνατα δυνατά, ώστε να αποκτήσουν ένα από τα πιο δημοφιλή οχήματα.

Ένα τέτοιο μοτοποδήλατο ήταν μεταφορικό μέσο, εργαλείο δουλείας και αντικείμενο διασκέδασης. Το θρυλικό αυτό μέσο, άρχισε να χάνει την αίγλη του, μετά από 30 περίπου χρόνια, όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα σε μεγαλύτερο βαθμό.

Με τις “φλορέτες” τους λοιπόν, ξεκινούσαν από την Λευκάδα τρεις φίλοι ταξιδεύοντας  στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, αφού το 1971 έφτασαν οδηγώντας μέχρι την Κωνσταντινούπολη!

Ο Φώντας Αθανίτης, ο Δήμος Σάντας και ο Γεράσιμος Τζεφρώνης (Άλογος) κάθε Σεπτέμβρη καβάλαγαν τα “μοτοσακά” τους τα οποία είχαν φορτωμένα με όλες τις απαραίτητες προμήθειες. Στις πόλεις που έφταναν, εντόπιζαν το σημείο που θα πέρναγαν την νύχτα και στην συνέχεια έκαναν την βόλτα τους γνωρίζοντας νέους τόπους και ανθρώπους. Το βράδυ επέστρεφαν στο σημείο που είχαν εντοπίσει, έβαζαν τις φλορέτες σε κύκλο και ξάπλωναν μέσα για να περάσουν την νύχτα.

Από τα ταξίδια αυτά,  τους έμειναν όμορφες αναμνήσεις καθώς και ιστορίες για να θυμούνται όπως η παρακάτω.

Στην διάρκεια ενός ταξιδιού, ένας από τους τρεις φίλους, έχασε τον έλεγχο της φλορέτας -κάτι που ήταν πολύ εύκολο μιας και αρκετοί δρόμοι ήταν χωματόδρομοι- και έπεσε στα χαλίκια, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Όταν σηκώθηκε είχε γίνει κάτασπρος από την σκόνη, έτσι του λέει ο συνοδοιπόρος του “Ε, μωρέ… λουκούμια έτρωγες;

Σε κάθε τόπο που έκαναν στάση, έβγαζαν και τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, μερικές από τις οποίες δημοσιεύουμε παρακάτω.

floretta10

floretta11

floretta12

floretta13

floretta14

floretta15

floretta16

floretta2

floretta3

floretta4

floretta5

floretta6

floretta7

floretta8

floretta9

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση τεχνολογιών που φοριούνται και επίδειξη του Google Glass στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΕκλογές στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε)