Αρχική Life Style Ο Αγάθωνας στην Λευκάδα

Ο Αγάθωνας στην Λευκάδα

0

agathonasverani

Μία, αλλά μοναδική εμφάνιση υπόσχεται ο Αγάθωνας Ιακωβίδης που θα βρεθεί στα μέρη μας το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.

Ο γνωστός Θεσσαλονικιός ρεμπέτης πλαισιωμένος από τους μουσικούς Σπύρο Βάση και τον δικό μας (Αγιοπετρίτη) Μάκη Σταμούλη καθώς και την τραγουδίστρια Μαρία Κακλαμάνη, θα μας χαρίσει μια αξέχαστη Ρεμπέτικη Βραδιά στην ψησταριά Βεράνι στο Σύβρο.

Ο Αγάθωνας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από γονείς Μικρασιάτες πρόσφυγες οπότε τα ακούσματα του από πολύ μικρός ήταν μικρασιατικές μελωδίες. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική το 1971 και σταδιακά έμαθε μόνος του να παίζει σχεδόν όλα τα έγχορδα όργανα των ρεμπέτικων τραγουδιών.

Η δισκογραφία του αφορά αποκλειστικά στο ρεμπέτικο. Έχει ερμηνεύσει πολλά δημοφιλή ρεμπέτικα αλλά και παλιά, άγνωστα τραγούδια που έχει ανασύρει από το πλούσιο αρχειακό υλικό που κατέχει. Το 2013 συμμετείχε με το συγκρότημα Κόζα Μόστρα στο Φεστιβάλ της Γιουροβίζιον με το τραγούδι “Alcohol Is Free”, με το οποίο προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης όπου κατέλαβαν την 6η θέση. Το βίντεο είναι από τον τελικό.

image001
Ο Μάκης Σταμούλης με τον Αγάθωνα

Το Σάββατο λοιπόν, το ραντεβού είναι στο Σύβρο στην πλατεία, όπου συνοδεία των εκλεκτών μεζέδων που διαθέτει το Βεράνι και άφθονου κρασιού, θα φάμε, θα πιούμε και θα χορέψουμε σε μια μοναδική Ρεμπέτικη Βραδιά που εξασφάλισαν οι Γιώργηδες για τους Λευκαδίτες ρεμπέτες (και όχι μόνον!)

Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 26450 39350

Δημοσιεύτηκε από Βερανι / Verani στις Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

Προηγούμενο άρθροΧάλκινο μετάλλιο για την Κατερίνα Βονιτσάνου στον 10ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων
Επόμενο άρθροΧρώματα δειλινού στην πόλη της Λευκάδας