Βραδιές Γευσιγνωσίας στη Βασιλική [βίντεο]

0

Με αφορμή το 3ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου βραδιές γευσιγνωσίας τοπικών συνταγών και προϊόντων και στη Βασιλική.

Όπως μας ενημέρωσε ο Φίλιππος Αργυρός εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, η εκδήλωση έγινε με την συνδρομή του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λευκάδας και του ΤΣ Βασιλικής  και του παρέδρου Κώστα Κολυβά.

Τα φαγητά και τα προϊόντα προσέφεραν οι επιχειρηματίες εστίασης και οι φούρνοι της περιοχής. Προσφέρθηκαν επίσης Λευκαδίτικα σαλάμια και μαντολάτα αλλά και κρασί των οινοποιείων της Λευκάδας. Σκοπός της εκδήλωσης δεν ήταν η διαφήμιση των επιχειρηματιών, αλλά η προώθηση της τοπικής κουζίνας και προϊόντων, πράγμα που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Όλα τα φαγητά και προϊόντα έγιναν ανάρπαστα από τους παρευρισκόμενους Έλληνες και ξένους τουρίστες οι οποίοι ρωτούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον για τις συνταγές και την προέλευση τους.

Τα συμπεράσματα της εκδήλωσης είναι πως υπάρχει έντονη ζήτηση για την Λευκαδίτικη κουζίνα και προϊόντα τοπικής παραγωγής και πως θα πρέπει να ενισχυθεί τόσο η παραγωγή όσο και να δοθούν κίνητρα για την διάθεση τους από τις επιχειρήσεις τουρισμού της περιοχής.

Οι Βραδιές Γευσιγνωσίας έκλεισαν με γλέντι που το χορό έσυρε ο Σκεπετάρης κι η παρέα του. Την παράσταση όμως έκλεψε η μικρή Κυριακή με το ζεϊμπέκικο της! Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.

Βίντεο-Ρεπορτάζ Άγγελος Τρωιάνος

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας για τις θερινές εκπτώσεις
Επόμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό 74χρονου στην Λευκάδα