Αρχική Μόνιμες Στήλες My Lefkada Chef Η εκπομπή My Lefkada Chef στο Ionian Channel

Η εκπομπή My Lefkada Chef στο Ionian Channel

0
olga-dora-ionian-channel copy

olga-dora-ionian-channel copy

Η φημισμένη κουζίνα της Λευκάδας στην τηλεόραση των Ιονίων.

Η Όλγα η Θεοδώρα και η παρέα τους, ξυπνούν μνήμες στους παλαιότερους και μαθαίνουν τα μυστικά των παραδοσιακών συνταγών στους νεότερους, μέσα από την μαγειρική. Χρώματα, αρώματα και γεύσεις μαγειρεμένα με πολύ αγάπη και άφθονο λευκαδίτικο χιούμορ, πλημμυρίζουν την κουζίνα σας κάθε Σάββατο στις 13:00 το μεσημέρι.

Η εκπομπή μαγειρικής της Λευκάδας ανοίγει τα φτερά της και πετάει πάνω από την αγαπημένη θάλασσα του Ιονίου μέσα από την συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού της Ζακύνθου “Ionian Channel”. Λίγο πριν την συμπλήρωση δύο ετών από το πρώτο επεισόδιο η Θεοδώρα και η Όλγα θα μοιράζονται πλέον τα μυστικά της Λευκαδίτικης κουζίνας με χιλιάδες τηλεθεατές στα Επτάνησα αλλά και την Πάτρα και την Ηλεία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Ionian Channel αποτελεί μια οργανωμένη προσπάθεια μιας ομάδας νέων ανθρώπων, η οποία έχει την στήριξη των πιο αντιπροσωπευτικών φορέων και προσωπικοτήτων των Ιονίων Νήσων και όχι μόνο, με ιδιαίτερη συνεισφορά στον πολιτισμό.

Στόχος και σκοπός του σταθμού είναι η άνοδος της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων με γνώμονα την πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση. Μια ενημέρωση που διασφαλίζει την αρχή της πολιτικής και πολιτιστικής πολυμέρειας και πολυφωνίας με σεβασμό στην αξία του ανθρώπου και των δημοκρατικών θεσμών του Κράτους.

Πάνω από τριάντα άνθρωποι, με μακρά θητεία στο χώρο της τηλεόρασης δίνουν καθημερινά όλες τις δυνάμεις τους για καθιέρωση μιας μορφής κάλυψης των γεγονότων που θα ανταποκρίνεται στα κελεύσματα της εποχής. Με κριτική διάθεση αλλά και υπευθυνότητα σκοπεύουμε και παρακολουθούμε από κοντά τα γεγονότα που συμβαίνουν δίπλα μας καταγράφοντας τα, αναλύοντας τα, αλλά και αξιολογώντας τα.

Το τηλεοπτικό κανάλι δημιουργήθηκε το 1991 με το όνομα Ε.Ρ.Ζ. και είναι ένα από τα παλιότερα στην Ελλάδα.
Στην πολυετή πορεία του, ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές νομιμοποίησης και σήμερα κατέχει την ειδική έγκριση του ΕΣΡ για μετάβαση στην ψηφιακή πλατφόρμα των Επαρχιακών καναλιών.

Είναι ένα από τα ελάχιστα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια που ποτέ δεν απασχόλησε τις ραδιοτηλεοπτικές ή άλλες δημόσιες αρχές, για κανέναν λόγο.
Σήμερα, λειτουργεί κατά γράμμα, με βάση τους κανόνες προγράμματος της ψηφιακής πλατφόρμας, με πλήθος τοπικών και περιφερειακών εκπομπών και θεμάτων, ντοκιμαντέρ, πλουραλιστικών αθλητικών και πολιτικών εκπομπών, πολιτιστικών δρώμενων κ.α.

Είναι το μοναδικό κανάλι που λειτουργεί στη Ζάκυνθο, και καλύπτει και ένα μεγάλο μέρος της γειτονικής Κεφαλονιάς – Ιθάκης, στην οποία δεν δόθηκε καμία τηλεοπτική άδεια λειτουργίας. Ο εξοπλισμός του καναλιού, μετά τον Σεπτέμβρη του 2009, έχει εξελιχθεί για την πλήρη ψηφιοποίηση και την ένταξη στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Το κανάλι εκπέμπει σε ενα ευρύτατο τηλεοπτικό κοινό ολόκληρης της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, με σύγχρονους πομπούς και κεραιοσυστήματα. Η εμβέλεια του Ionian Channel καλύπτει τα νησιά Ζακύνθου και Κεφαλληνίας – Ιθάκης, την Πάτρα καθώς και τα παράλια του Νομού Ηλείας.
Η διεθνής παρουσία του καναλιού μέσω διαδικτύου είναι δεδομένη στον ιστότοπο του, σε πραγματικό χρόνο. Χιλιάδες τηλεθεατές, από όλο τον κόσμο, παρακολουθούν εξειδικευμένες εκπομπές και γεγονότα, δημιουργώντας μια ιδιότυπη επισκεψιμότητα.

Οι φίλοι της εκπομπής μπορούν να δουν όλα τα επεισόδια στην βιντεοθήκη του My Lefkada [εδώ] και όσοι έχετε Facebook μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα της εκπομπής εδώ : http://www.facebook.com/groups/mylefkadachef

Προηγούμενο άρθροΟι τυχεροί λαχνοί της Β’ Τάξη 2ου Λυκείου Λευκάδας.
Επόμενο άρθροΔήμος Λευκάδας : Μεγάλη νίκη στον αγώνα για το ΤΕΙ