Αρχική Μόνιμες Στήλες Ομορφιά Τι δηλώνει η εμφάνισή σας

Τι δηλώνει η εμφάνισή σας

0

woman-person-girl-jewelry

Αν στην ηλικία των 50 δείχνετε σαν να είσαστε 40 και στα 40 σαν να είσαστε 30 , ένα σωστό πρόγραμμα φροντίδας του δέρματος σημαίνει να δείχνετε και να αισθάνεστε υγιής! Προλάβετε πιθανές αλλαγές για να συνεχίσει το δέρμα σας να δείχνει στα καλύτερά του.

20s
Όλα έχουν σχέση με την πρόληψη και προστασία από τους εξωτερικούς παράγοντες που προκαλούν την γήρανση του δέρματος , συμπεριλαμβανομένου του καπνίσματος, της υπεριώδους ακτινοβολίας, του στρες και της κακής διατροφής.

Τι μπορείτε να κάνετε!
Η εμπιστοσύνη στον επαγγελματία ειδικό στη φροντίδα του δέρματος θεωρείται αναγκαία. Κάντε το αντιηλιακό σας αναπόσπαστο μέρος της καθημερινή σας φροντίδας, ακόμα και όταν πιστεύεται ότι η έκθεση στον ήλιο θα είναι ελάχιστη.
Η χρήση ενός ήπιου απολεπιστικού βοηθάει χωρίς να ερεθίζει, στην απομάκρυνση των ρύπων και των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα προσφέροντας απαλότητα και φωτεινότητα, ενώ παράλληλα προετοιμάζει το δέρμα να δεχτεί την επιλεγμένη καθημερινή φροντίδα. Η καθημερινή εφαρμογή ενυδατικού προϊόντος θεωρείται αναγκαία.

30s
Σε αυτή την δεκαετία γίνεται η πρώτη εμφάνιση των λεπτών ρυτίδων και της υπερμελάγχρωσης , σποραδικά γύρο από τα μάτια, τα χείλη και το μέτωπο λόγο της φθοράς των κυττάρων που έχει συσσωρευτεί από τα εφηβικά μας χρόνια.

Τι μπορείτε να κάνετε
Συζητήστε με τον ειδικό που φροντίζει το δέρμα σας, για την επαγγελματική απολέπιση. Το καθημερινό σας πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει προϊόντα που περιέχουν Λακτικό και Σαλικυλικό Οξύ που δίνει λάμψη στο δέρμα. Το Υαλουρονικό Οξύ επίσης μειώνετε με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που προκαλεί σταδιακά αφυδάτωση του δέρματος. Αναπληρώστε τις απώλειες με ένα ενυδατικό ορό.

Τα πεπτίδια λειτουργούν σαν μεταφορείς μηνυμάτων στο δέρμα, λέγοντάς του να παράγει νέο κολλαγόνο, ώστε να βοηθήσει να μειωθούν οι λεπτές ρυτίδες και τα σημάδια της υπερμελάγχρωσης. Ξεκινήστε να χρησιμοποιείται κάποιο συσφικτικό ορό και μια κρέμα με πολυβιταμίνες για να διατηρήσετε την σφριγηλότητα του δέρματος.

Το αντιηλιακό εξακολουθεί να παίζει ρόλο κλειδί, μπλοκάρει την υπεριώδη ακτινοβολία και παράλληλα ελέγχει την γήρανση του δέρματος.

40s – 50s
Οι ορμονικές αλλαγές πυροδοτούν την εμφάνιση ξηρότητας και ευαισθητοποίησης ή ακόμα και ροδόχρους ακμής. Οι ρυτίδες , οι γεροντικές κηλίδες και ο ανομοιόμορφος χρωματικός τόνος του δέρματος γίνονται πιο εμφανή και μόνιμα.

Τι μπορείτε να κάνετε
Φυσικά συστατικά που δίνουν λάμψη στο δέρμα, όπως είναι το φωσφορικό άλας του ασκορβυλικού ασβεστίου ( σταθεροποιημένη μορφή βιταμίνης C ) μπορεί να βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε σημάδια υπερμελάγχρωσής αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν μέρος μίας σχολαστικής καθημερινής φροντίδας του δέρματος συμπεριλαμβανομένης της αντιηλιακής προστασίας. Αναζωογονητικές εφαρμογές με μία κατάλληλη γι’αυτή την ηλικία μάσκα θα πρέπει να γίνονται 1-2 φορές την εβδομάδα, βοηθώντας έτσι την ανάπλαση του ταλαιπωρημένου δέρματος ενώ παράλληλα προάγει την ανανέωση των υγιών ιστών του. Καταπολεμήσετε την αφυδάτωση και πιθανή ευαισθησία με κατάλληλες αντιγηραντικές κρέμες.

60s
Οι μύες του προσώπου χαλαρώνουν και τα κύτταρα που ευθύνονται για την βιοσύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης υπολειτουργούν. Το δέρμα γίνεται λεπτό, ξηρό και θαμπό.

Τι μπορείτε να κάνετε
Ο επαγγελματίας ειδικός φροντίδας του δέρματος είναι πραγματικά αναγκαίος για να διατηρήσετε την σφριγηλότητά . Η χρήση αντιγηραντικών προιόντων θα πρέπει να παραμείνουν αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητας σας.
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ευαίσθητο δέρμα των χεριών χρησιμοποιώντας συχνά κρέμα χεριών και βοηθήστε τα χείλη σας να παραμείνουν απαλά και προστατευμένα με ένα lip balm.

Πηγή: http://eleftheriakolyva.gr

Προηγούμενο άρθροΤσάι του βουνού
Επόμενο άρθροΠλημμύρισε το Νυδρί