Αρχική Top Stories Τα λουλούδια της Λευκάδας – οι δικές σας φωτογραφίες

Τα λουλούδια της Λευκάδας – οι δικές σας φωτογραφίες

0

loyloydiathematikiomadas026

Η Λευκάδα είναι πολλά περισσότερα από τις, όντως πανέμορφες, παραλίες της. Η Λευκάδα είναι πολλά περισσότερα από τη Χώρα, το Νυδρί, το Σκορπιό και τη Βασιλική. Η Λευκάδα είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που συνήθως προβάλλονται και τα ξέρει ο πολύς κόσμος.

Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει γρήγορα να το καταλάβουμε όλοι μας. Γιατί τότε θα αγαπήσουμε το νησί μας. Κι αν το αγαπήσουμε θα μπούμε και στην διαδικασία να το γνωρίσουμε.  Κι αν το γνωρίσουμε, τότε μπορούμε να το φτάσουμε ψηλά.

Στη Λευκάδα, δεν ταιριάζει μόνο το μπλε. Στη Λευκάδα, ταιριάζουν όλα τα χρώματα.

Χιλιάδες είναι οι αποχρώσεις  που την ντύνουν, ιδιαίτερα την άνοιξη, αλλά και κάθε εποχή. Χιλιάδες είναι οι πειρασμοί που σε καλούν να “πέσεις στην αμαρτία” και να τους γευτείς. Απλά κάνε μια βόλτα στην ενδοχώρα της, στα περίβόλια, στα χωριά της.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αξίζει τον κόπο.

Μια καλή αφορμή γι΄ αυτό, αποτελεί τους τελευταίους μήνες η ομάδα του facebook Lefkada Photos – Φωτογραφίες της Λευκάδας. Καθιερώνοντας φωτογραφικά θέματα για το νησί μας, έβαλε τα μέλη της σε διαδικασία αναζήτησης, της κρυμμένης ομορφιάς του.

Η Λευκάδα διαθέτει πολλούς θησαυρούς,  χρωμάτων και αρωμάτων, ιστορίας και πολιτισμού, μύθων και παραδόσεων, που κυριαρχούν σε κάθε γωνιά της. Το ζητούμενο είναι να αφήσουμε τις αισθήσεις μας ελεύθερες να τους δούμε, να τους μυρίσουμε, να τους ακούσουμε να τους αγγίξουμε, να τους γευτούμε. Είναι γύρω μας.

Το θέμα που έτρεξε αυτή την εβδομάδα στην αγαπημένη ομάδα μας, είχε να κάνει με ένα κομμάτι αυτού του θησαυρού, τα λουλούδια του νησιού μας, που έχουν την τιμητική τους την ωραιότερη εποχή του, την άνοιξη!

Αυτά αναζήτησαν τα μέλη της, από τις βεράντες και του κήπους τους, μέχρι τις πλαγιές των βουνών, τις ρεματιές και τις παραλίες της.

Εδώ λοιπόν είναι συγκεντρωμένος ο πολύχρωμος και μυρωδάτος αυτός θησαυρός, μέσα από τις δικές σας φωτογραφίες.

Προηγούμενο άρθροΗ πρόσβαση στις παραλίες του νησιού είναι υπόθεση όλων μας
Επόμενο άρθροΤΑΟΛ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκμετάλλευση του Οινοποιείου