Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις 3η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα

3η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα

0

ep

Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ύστερα από ομόφωνη απόφασή του, διοργανώνει την 3η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα στις 13 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Κυριακή και ώρα 18:00 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής) Σταδίου 13 – Πλατεία Κολοκοτρώνη – Αθήνα, με σκοπό να τιμήσει Επτανήσιους, οι οποίοι έχουν διακριθεί και καταξιωθεί, ο καθένας στον τομέα του.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε., συνεχίζοντας την παράδοση του θεσμού της «Βράβευσης των Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα» με πνεύμα υπερηφάνειας και ανταπόδοσης, έχει καθιερώσει να τιμά στην ιδιαίτερη αυτή βράβευση και προσωπικότητες που έχουν προσφέρει στα νησιά του Ιονίου ή που έχουν επηρεαστεί από την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους και τις οποίες συγκαταλέγει στην τελετή αυτή.

Για το έτος 2015 και με γεωγραφική σειρά από βορρά προς νότο:

Βίκυ Λέανδρος, Έκτορας Μποτρίνι: Κέρκυρα
Σπύρος Κατσίμης, Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Παξοί
Σπύρος Σκλαβενίτης, Ηλίας Λογοθέτης: Λευκάδα
Θάνος Ασκητής, Άκης Τσελέντης: Κεφαλονιά
Ιωάννης Καρατζής, Κωνσταντίνος Ροσόλυμος: Ιθάκη
Μάυρα Βαγιωνή, Δήμος Φλεμοτόμος: Ζάκυνθος
Εμμανουήλ Καλοκαιρινός, Μηνάς Κορωναίος: Κύθηρα
& ο Άγγλος ευεργέτης του Φεστιβάλ Παξών: John Gough

Η έναρξη της τιμητικής εκδήλωσης θα πλαισιωθεί απο μικρό ποιητικό δρώμενο με τίτλο «Ἄστραψε φῶς κι ἐγνώρισεν ὁ νιὸς τὸν ἑαυτό του» σε σκηνοθετική επιμέλεια του Πέτρου Γάλλια με τους:
Γιώργο Βλάχο, Κατερίνα Γεωργάκη και Πέτρο Γάλλια ενώ το συντονισμό της παρουσίασης θα έχει ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουμπλής

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας για να τιμήσει τους βραβευθέντες θα προβεί στην έκδοση συλλεκτικών – φιλοτελικών φακέλων με προσωπικό γραμματόσημο, ειδικής αναμνηστικής σειράς από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ, όπου θα φέρουν τη φωτογραφία τους.

Τα πνευματικά δικαιώματα της συγκεκριμένης έκδοσης η οποία δεν θα διατίθεται για πώληση προς κάθε ενδιαφερόμενο, διατηρεί η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας. Οι φίλοι φιλοτελιστές θα έχουν την δυνατότητα διάθεσης της μοναδικής σφραγίδας που θα φέρει η αναμνηστική σειρά, μόνο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα παραχωρηθεί με την επίδειξη πρόσκλησης, η προμήθεια της οποίας θα δοθεί μετά από επικοινωνία στα γραφεία της Ε.Ε.Ε.: 2106017441 – 6946259240

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα παραπάνω τηλέφωνα, καθώς επίσης και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: info@enosieptanision.gr

Προηγούμενο άρθροΈναρξη φθινοπωρινού εξαμήνου στο ΙΕΚ Πρέβεζας
Επόμενο άρθροΕγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το 2016