Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Άρχισε και φέτος η «Σύναξη Νέων» στην «Καταφυγή»

Άρχισε και φέτος η «Σύναξη Νέων» στην «Καταφυγή»

0

sinaxi-neon

Κάθε Τρίτη βράδυ στις 8.00 μ.μ. 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άρχισε και φέτος η «Σύναξη Νέων» στην «Καταφυγή»

Mε τη Χάρη του Θεού και την ακολουθία του Αγιασμού, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας π. Θεόφιλος την Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 στον, πάντα φιλόξενο, χώρο της «Καταφυγής» (οδ. Μεγανησίου 5, κοντά στην Κεντρική πλατεία –πρώην Ν.Ε.Λ.Ε. ή παλιά Μητρόπολη), άρχισαν και φέτος οι τακτικές συναντήσεις της «Σύναξης Νέων», ηλικίας 22 -45 ετών.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, με την ευθύνη του Αιδεσιμολογιωτάτου π. Ιωάννη Λάζαρη, εφημερίου Ι. Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Τσουκαλάδων, κάθε Τρίτη βράδυ συνάζεται μια φιλική συντροφιά νέων ανθρώπων, που παίρνουν αφορμή από κάποιο εποικοδομητικό κείμενο (λειτουργικό κείμενο, Πατερικό λόγο, άρθρο κλπ.) και συζητούν θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα ενός νέου ανθρώπου με σύγχρονους προβληματισμούς και πνευματικές αναζητήσεις.

Ο διάλογος είναι ελεύθερος και διαμορφώνεται πάντοτε μια ατμόσφαιρα ευχάριστη, που συνεπάγεται και άλλες ευκαιρίες επικοινωνίας (λατρευτικές ευκαιρίες, εξορμήσεις, κοινή τράπεζα, προβολές ταινιών κ.ά.)

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον π. Ιωάννη και σε όλα τα μέλη της «Σύναξης» ο Θεός να τους φωτίζει στην πνευματική τους πορεία και αυτή τη χρονιά, ενώ πρότεινε και σειρά δράσεων (προσκλήσεις ομιλητών, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά.) που θα ωφελήσουν ακόμη περισσότερο τους συμμετέχοντες.

Κάθε Τρίτη βράδυ, λοιπόν, στις 8.00 μ.μ. θα διαβάζεται η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, ενώ στις 8.15 μ.μ. θα αρχίζει ο διάλογος.

Έτσι, οι θύρες της «Καταφυγής» είναι ανοιχτές και περιμένουν όποιον θέλει να προστεθεί σ’ αυτή την ωφέλιμη νεανική συντροφιά!

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 26450 25947 και 26450 22415 (εσωτ.: 21 –  23)

Λευκάδα, 21 Οκτωβρίου 2014

 

Από το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης

Προηγούμενο άρθροΣυγκροτήθηκε το σωματείο “Σύλλογος Φιλολόγων Λευκάδας”
Επόμενο άρθροΤο άγχος στην καθημερινότητά μας