Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Ευχαριστήρια επιστολή του Απόλλωνα Καρυάς

Ευχαριστήρια επιστολή του Απόλλωνα Καρυάς

0
apollon-karyas-logo-my

apollon-karyas-logo-my   

Προς τους χορηγούς των εκδηλώσεων και τους χορευτικούς συλλόγους που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

 

 

Μουσικοφιλολογικός Όμιλος                                     

Καρυάς Λευκάδας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ»       

Ταχ. Δ/νση Καρυά Λευκάδας

Ταχ. Κωδ.:31100

Τηλ. – Fax:2645041388

Email: apollonkaryas@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: « Ευχαριστήρια επιστολή του Μ/Φ Ομίλου Απόλλων προς τους χορηγούς των εκδηλώσεων και τους χορευτικούς συλλόγους που συμμετείχαν»

 

Οι εκδηλώσεις της Αποκριάς και τις Καθαράς Δευτέρας, που ξεκίνησαν από τις 12/2 (Τσικνοπέμπτη) και ολοκληρώθηκαν στις 23/2 (Καθαρά Δευτέρα), πραγματοποιήθηκαν φέτος με μεγάλη επιτυχία, στην οποία συνέβαλε η συμμετοχή και άλλων χορευτικών συλλόγων αλλά και η ικανοποιητική προσέλευση πλήθος κόσμου καθ’όλη τη διάρκεια τους.

Την Τσικνοπέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, από το μεσημέρι άναψαν οι ψησταριές και ξεκίνησε η προετοιμασία για το σούβλισμα και το τσίκνισμα. Ο σύλλογός μας παρουσίασε παραδοσιακά δρώμενα και χορούς από την περιοχή της Ηπείρου, από όλα τα χορευτικά του τμήματα, ξεκινώντας από αυτό της προσχολικής ηλικίας μέχρι αυτό των ενηλίκων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και χορευτικά τμήματα των συλλόγων «Οι Σκάροι», «Πήγασος», «Τσουκαλάδων». Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες, η εκδήλωση συνεχίστηκε με παραδοσιακό τσίκνισμα, μεζέδες, κεράσματα, κρασί, τσίπουρο και χορό.

Το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καρυάς τα «Ζμποϊρέματα», μια αποκριάτικη παρέλαση χωριανών και φίλων του συλλόγου, στην οποία παρουσιάστηκε και το άρμα της συμμετοχής στο Καρναβάλι της Λευκάδας. Ακολούθησε σοκολατοπόλεμος, τραγούδι και χορός.

Την Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, το αντιπροσωπευτικό καρναβαλικό συγκρότημα του συλλόγου συμμετείχε στα «Φαρομανητά 2015» με το θέμα ΄΄Κυνηγοί Φαντασμάτων΄΄ , αποσπώντας το δεύτερο βραβείο καλύτερου άρματος.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, με τα Κούλουμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Καρυάς, όπου από το πρωί προσφέρονταν παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα, ντόπια προϊόντα παραγωγής, κρασί και τσίπουρο. Πλήθος κόσμου τίμησε την εν λόγω εκδήλωση γλεντώντας με παραδοσιακή ζωντανή μουσική.

 

 

Τα μέλη του ΔΣ του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Καρυάς «Ο Απόλλων», ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς των εκδηλώσεων του συλλόγου κατά τη διάρκεια της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, για την σημαντική βοήθεια και υποστήριξή τους, λαμβάνοντας γνώση και την δύσκολη περίοδο την οποία διανύουμε.

Χορηγοί εκδηλώσεων του συλλόγου:

-ΤΑΟΛ

-ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΚΑΡΥΑ» ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΨΙΔΑΣ

-ΦΟΥΡΝΟΣ «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ»

-ΦΟΥΡΝΟΣ «ΑΡΓΥΡΟΣ»

-ΦΟΥΡΝΟΣ ΛΑΖΑΡΗ, ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ

-ΦΟΥΡΝΟΣ ΓΡΑΨΑ, ΕΞΑΝΘΕΙΑ

-ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Ξυλεία)

-ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ (Οικοδ.υλικά)

 

Στην εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας, τα μέλη της ορχήστρας, που κάποια  ανιδιοτελώς και κάποια με ελάχιστο κέρδος, συνέβαλαν σημαντικά στο να σημειωθεί ένα μεγάλο γλέντι, είναι:

-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

-ΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ

-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΜΑΤΑΣ

-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ

 

Επίσης, ευχαριστούν για την υποστήριξη και συμμετοχή τους με παραδοσιακά δρώμενα και χορούς, στην εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης, τους εξής συλλόγους:

-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΙΑΝΑΣ «ΟΙ ΣΚΑΡΟΙ»

-ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «ΠΗΓΑΣΟΣ»

-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ

 

Τέλος, για την πολύτιμη βοήθεια τους και την χορήγηση παραδοσιακών ενδυμασιών, ευχαριστούν τους συλλόγους:

-«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ΝΥΔΡΙΟΥ

-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ «ΦΩΤΕΙΝΟΣ»

 

 

                                                           ΜΕ ΤΙΜΗ

                                                           ΤΟ ΔΣ

Προηγούμενο άρθροΑπολογιστική Γενική Συνέλευση και εκλογές στην Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας
Επόμενο άρθροΠυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας: θεωρητική & πρακτική εκπαίδευση στον απεγκλωβισμό τραυματία τροχαίου ατυχήματος