Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης και Γύρω Δήμων “Η...

Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης και Γύρω Δήμων “Η Φανερωμένη”

0

DSC_0031

Ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης και Γύρω Δήμων “Η Φανερωμένη”, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 18 Ιανουαρίου το απόγευμα, στα γραφεία του Συλλόγου στην Ηλιούπολη.

 

 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου καθώς και διατελέσαντες πρόεδροι του. Επίσης εκπρόσωποι λευκαδίτικων συλλόγων Αττικής, αντιδήμαρχος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Ηλιούπολης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λευκάδας κος Γεωργάκης . Όλοι ευχήθηκαν τα καλύτερα για τη νέα χρονιά και εξήραν το έργο του συλλόγου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Φανερωμένης Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ασπρογέρακας (ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κκ Θεόφιλου) ο οποίος ευλόγησε την κοπή της πίτας και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου (παιδικό και ενηλίκων) που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Ευάγγελος Γεωργάκης καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους της εκδήλωσης, έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του συλλόγου, διάβασε τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεοφίλου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής λαδόπιτας.
Στη συνέχεια μοιράστηκε στους πολλούς καλεσμένους της εκδήλωσης λαδόπιτα και εδέσματα, ενώ ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι.

 

Κείμενο – Φωτογραφίες: Χρυσούλα Σκλαβενίτη

Προηγούμενο άρθροΈκοψαν την πίτα τους ο Σύλλογος Λευκαδίων Αττικής & η Ομοσπονδία των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων
Επόμενο άρθροΕυχαριστήρια επιστολή Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων