Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Ερωτόκριτος: Χοροθεατρική παράσταση στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας

Ερωτόκριτος: Χοροθεατρική παράσταση στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας

0

TSOUKALADES EROTOKRITOS (1) (657x1280)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ

«ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ»

ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:00 ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΑΣ.

Η παράσταση βασίζεται στο ποίημα του Βιτσέντζου Κορνάρου που γράφτηκε περίπου το 1626 μχ. ‘Ένα αριστουργηματικό ερωτικό ποίημα της Κρητικής λογοτεχνίας που αγαπήθηκε από τον κόσμο, έγινε θρύλος και διαδόθηκε σε όλη την Ελλάδα. Μελοποιήθηκε, τραγουδήθηκε από σπουδαίους συνθέτες και τραγουδιστές μέχρι τις μέρες μας και κάθε χρόνο αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις ,με θέμα τον Ερωτόκριτο,  ανεβαίνουν από σημαντικούς θιάσους.

Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας με την ομάδα χορού  της Ευρυδίκης Μεσσήνη θα παρουσιάσουν την ιστορία αγάπης του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας με κίνηση, χορό, τραγούδι, μουσική και αφήγηση. Η παράσταση ξετυλίγεται μέσα  στο Ενετικό κάστρο της Λευκάδας, σ αυτό το αξιόλογο ιστορικό μνημείο του νησιού μας, θα πάρει πνοή «Ο Ερωτόκριτος» και  θα μας ταξιδέψει στα χρόνια της Αναγέννησης.

Είσοδος ελεύθερη

Συνδιοργάνωση : Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας – Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Υλικοτεχνική υποστήριξη : Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας

ΤΟ Δ.Σ.

Σας επισυνάπτουμε την ιστορική και λογοτεχνική προσέγγιση του έργου του «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ» του Βιτσέντζου Κορνάρου από την Αρχαιολόγο –Θρησκειολόγο Καλλιόπη Σαλμά την οποία ευχαριστούμε θερμά. Μπορείτε να την δείτε [εδώ].

Προηγούμενο άρθροΥλοποίηση του νέου προγράμματος CLLD/LEADER
Επόμενο άρθροΦωτιά για μια ακόμα φορά στην χωματερή της Λευκάδας