Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Η Πρέβεζα συμμετέχει στην 8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

Η Πρέβεζα συμμετέχει στην 8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

0

podilatada

«Κινούμαστε έξυπνα, ζούμε καλύτερα» – Κυριακή 10 Μαΐου 2015.

 

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ

ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ                       

ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

«Κινούμαστε έξυπνα, ζούμε καλύτερα»

Η ποδηλατική κοινότητα της χώρας διοργανώνει την 8η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ. Η Κυριακή 10 Μαΐου 2015 είναι αφιερωμένη στη ζωή, στη χαρά, στην ελπίδα, στην διεκδίκηση. Σε 32 πόλεις της Ελλάδας τα ποδήλατα βγαίνουν στο δρόμο και ζητούν καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες μετακίνησης και πόλεις με λιγότερα ΙΧ αυτοκίνητα.

Ζωή και χαρά  

     Το ποδήλατο είναι σωστή επιλογή. Είναι ασφαλές, ευχάριστο, ωφέλιμο για την υγεία, την οικονομία, την διάθεση, δεν (ηχο)ρυπαίνει και δεν ενοχλεί, χρειάζεται ελάχιστο χώρο για την κίνηση και για την στάθμευσή του. Οι ποδηλάτες της Πρέβεζας με κεντρικό σύνθημα τους “Κινούμαστε έξυπνα, ζούμε καλύτερα» συνιστούν σε όλους τους συμπολίτες μας να ξαναγυρίσουν στο ποδήλατο, να αλλάξουν και να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής της πόλης. Δεν είναι “λύση ανάγκης” αλλά συνειδητή επιλογή για τον κάθε «πολίτη». Στηρίζουμε όλους τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης (περπάτημα, συγκοινωνία) και απορρίπτουμε την υπερβολική χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου σαν αντικοινωνικού και σπάταλου εργαλείου για την καθημερινότητα, την ζωή, την οικονομία.

Ελπίδα και διεκδίκηση

Η Πρέβεζα παραδοσιακή ποδηλατούπολη, διεκδικεί σήμερα το αυτονόητο. Επιστρέφει στις φυσικές της λειτουργίες  και  προσδοκά να ξαναγίνει απλή, φιλική και βολική για όλους.
Το ποδήλατο μπορεί να καθιερωθεί στην πόλη μας κερδίζοντας το σεβασμό, το χώρο και τις υποδομές που του χρειάζονται. Δυστυχώς η πόλη μας (αρχές), αντιστέκεται στον εκσυγχρονισμό της. Μετατρέπει τους πεζόδρομους σε «αυτοκινητοπεζόδρομους» και σχεδιάζει ακόμη και σήμερα, τις ανάγκες της πόλης με γνώμονα τις ανάγκες του αυτοκινήτου. Θεωρεί κάθε σπιθαμή δημόσιου χώρου, χώρο στάσης, στάθμευσης και εξυπηρέτησης αυτοκινήτων, μεταμορφώνοντας σιγά-σιγά την ήσυχη και όμορφη Πρέβεζα, σε κυκλοφοριακή χαβούζα χωρίς όρους και κανόνες.  Δεν εφαρμόζει μέτρα ελεγχόμενης στάθμευσης για ιδιοτελείς λόγους (μικροσυμφέροντα) παρότι πριν 3 χρόνια το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε σχετικά, δεν «αστυνομεύει» την πόλη γιατί όλα «απαγορεύονται» και όλα «επιτρέπονται». Η σημερινή κρίση απαιτεί από τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας εγρήγορση και διεκδίκηση για τον εκσυγχρονισμό και μετασχηματισμό της Πρέβεζας σε σύγχρονη πολιτεία και όχι σε υποβαθμισμένη κοινότητα. Οι ποδηλάτες, παράλληλα με τους αγώνες των φορέων και πολιτών για τον εκσυγχρονισμό της πόλης, διεκδικούν και δίνουν την απαραίτητη ώθηση για να μεταμορφωθεί η Πρέβεζα σε σύγχρονη ποδηλατούπολη! Είμαστε εδώ!

Ας κινηθούμε έξυπνα, ας ζήσουμε καλύτερα!

(kfpp@otenet.gr)

Πρέβεζα 7-5-2015                                                                ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ

ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

Προηγούμενο άρθροΑποφάσεις του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου
Επόμενο άρθροΠανηγυρίζει η Ι. Μ. Αγ. Ιωάννου Θεολόγου στο Ροδάκι