Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Ο Απόλλωνας Καρυάς στο 53ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας

Ο Απόλλωνας Καρυάς στο 53ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας

0

apollonas2015

Την Τρίτη 18 Αυγούστου 2015 ο Μουσικοφιλολογικός Όμιλος Καρυάς “Ο Απόλλων” πραγματοποίησε την κεντρική του εμφάνιση στο 53ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας στο Ανοιχτό Θέατρο. Ο Απόλλωνας μας ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές του εικοστού αιώνα με μια αρχοντική παρουσία και εμφάνιση σε ένα συγκερασμό ευρωπαϊκών χορών με ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διδασκαλία του προγράμματος είχε ο χοροδιδάσκαλος του Απόλλωνα Καρυάς, κ. Ευθύμιος Σταύρακας.

Όλοι οι συμμετέχοντες, σε όλες τις φετινές εμφανίσεις του Απόλλωνα, απόλαυσαν την παρουσία τους στη σκηνή. Ιδιαίτερα συγκινητικό να παρατηρείς την αγάπη τους για το χορό, όλων αυτών που γαλουχήθηκαν στις “τάξεις” του Απόλλωνα και συνεχίζουν να βρίσκουν δημιουργική έκφραση μέσα από τις δράσεις του παρά το πέρασμα των δεκαετιών. Ιδιαίτερα συγκινητικό να βλέπεις πρωτοχορευτές τους έφηβους της Καρυάς που απολαμβάνουν με ενθουσιασμό και αγάπη τους χορούς και “εκτελούν” με επιδεξιότητα τα βήματα και τις κινήσεις.

Αυτή η δημιουργική έκφραση, η αγάπη και η διάθεση για συμμετοχή και προσφορά γεννούν και παράγουν πολιτισμό και αυτό είναι και το ζητούμενο της παρουσίας όλων των συλλόγων και ιδιαίτερα στα χωριά, όπου και συνήθως αποτελούν το μόνο πολιτιστικό κύτταρο.

Ειρήνη Βονιτσάνου

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο του Θανάση Κατωπόδη, που καταγράφει ακούραστα όλες τις εκδηλώσεις του Απόλλωνα τόσο στην Καρυά όσο και σε εμφανίσεις εκτός του χωριού.

Προηγούμενο άρθροΑεροφωτογραφίες από τον ΧΑΔΑ Λευκάδας 4 ημέρες μετά τη φωτιά
Επόμενο άρθροΕπιστροφή στο σχολείο