Αρχική Βίντεο Παρουσίαση του βιβλίου της Ηρούς-Χρυσάνθης Αλεξανδράκη-Σίδερη στην Αθήνα

Παρουσίαση του βιβλίου της Ηρούς-Χρυσάνθης Αλεξανδράκη-Σίδερη στην Αθήνα

0

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

Σμαράγδια και Αμέθυστοι

Στιχοπαιγνιδίσματα

της ΗΡΩΣ- ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΚΗ-ΣΙΔΕΡΗ

Σε αίθουσα αθηναϊκού Ξενοδοχείου  έγινε η  παρουσίαση της ποιητικής συλλογής Σμαράγδια και Αμέθυστοι της κ. Ηρώς–Χρυσάνθης Αλεξανδράκη- Σίδερη, ενώπιον ικανοποιητικού ακροατηρίου Λευκαδίων και φίλων της, σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Ένωση Αγιοπετριτών  Αττικής.

Η κ. Ηρώ Αλεξανδράκη,  είναι κόρη του Αγιοπετρίτη ποιητή Τάσου Σίδερη, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, εργάστηκε στην ΕΤΕ και τώρα είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Η ποιήτρια έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα  αξιόλογη πεζογραφική και ποιητική εργασία και έχει αποσπάσει  επαίνους και βραβεία  πολλά δε ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα Ιταλικά και Αλβανικά.

Η συλλογή Σμαράγδια και Αμέθυστοι- Στοιχοπαιχνιδίσματα, Αθήνα 2016, σ. 96,( Εκδόσεις  Βεργίνα), περιέχει  εβδομήντα και ένα ποιήματα χωρισμένα στις  παρακάτω κατηγορίες:

Ελεύθεροι στίχοι, Ρίμες, Σονέτα, Ακροστιχίδες, Limericks, Σατυρικά, Οχτάβα, Ροντέλες, Βιλανέλες, Μεταφράσεις και Χάι Κου.

Για το έργο της μίλησαν  η κ. Ευαγγελία Αντύπα, Συνταξιούχος Δ.Υ και η κ. Καλλίτσα Γιαννοπούλου  Τσιάκα, Φιλόλογος, Ιστορικός- Αρχαιολόγος, Δημοσιαγράφος .

Η κ. Σίδερη και η δ. Σταματία Μ. Καγκελάρη απάγγειλλαν ποιήματα από τη  συλλογή.

Θανάσης Μελάς

Βίντεο: Κώστας Πατρίκιος

Προηγούμενο άρθροΔημιουργία έξι νέων κοινωνικών δομών στα Ιόνια Νησιά
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά με θέμα την ανακύκλωση