Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις 4ο Δημοτικό – Ας κρατήσουν οι χοροί !

4ο Δημοτικό – Ας κρατήσουν οι χοροί !

4o522

Εκδηλώσεις από τους μικρούς μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας.

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Οι μαθητές του σχολείου μας, σας προσκαλούν στη χορευτική τους παράσταση «Ας κρατήσουν οι χοροί…» , που ετοίμασαν με ενθουσιασμό , φαντασία, κέφι και θα παρουσιαστεί στο κλειστό Γυμναστήριο Λευκάδας την Τρίτη 12 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ.!

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Βεργίνης Απόστολος

 


«Παραμύθι χωρίς όνομα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη βασισμένο στο ομώνυμο αφήγημα της Πηνελόπης Δέλτα. Πρωτοεκδόθηκε το 1910 σε μια εποχή πολιτικής αστάθειας για την Ελλάδα. Είναι μια αλληγορική ιστορία για μικρούς και μεγάλους με αναπάντεχα επίκαιρα μηνύματα που επιτρέπουν την ελπίδα ν’ ανθίσει.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ

Σ’ ένα μακρινό βασίλειο ο βασιλιάς φρόντιζε μόνο για τη ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ του και την ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ του. Χωρίς να το πολυσκεφτεί και να το πολυμελετήσει είχε ΑΔΕΙΑΣΕΙ το θησαυροφυλάκιο του κράτους και ζούσε με ΔΑΝΕΙΚΑ απ’ το γειτονικό βασίλειο του «θείου» του Μαζί μ΄ αυτό όμως ΑΔΕΙΑΣΕ και η ζωή ολόκληρου του βασιλείου. Τα χωράφια έμεναν ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΑ, τα σχολεία ΕΚΛΕΙΣΑΝ και τα παιδιά έμεναν ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ. Οι κάτοικοι ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ, ΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ, ΠΑΜΠΤΩΧΟΙ, ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ και κυρίως ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν άλλοι ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ τη χώρα τους και άλλοι καταφεύγουν στο εύκολο κέρδος, στην ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ. Ο τόπος οδηγείται στο ΜΑΡΑΣΜΟ.

Ώσπου…

Ο γιος του βασιλιά ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του… προκειμένου ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ, ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ τους.

Η συνέχεια επί σκηνής…

Καλή διασκέδαση!

Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις σημερινές είναι εντελώς «συμπτωματική».

Στην παράσταση θα παρευρίσκεται και θα τιμηθεί από το σχολείο μας ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος

4o afisa

paramythi afisa