Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Μπέκετ_Παράθυρο της ομάδας Atomic No6

Μπέκετ_Παράθυρο της ομάδας Atomic No6

0

Κάθε Παρασκεύη – Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα από 18 Δεκεμβρίου έως 18 Ιανουαρίου στις 20.30.

Τσιμισκή 28-30, Αθήνα, 2ος όροφος, κουδούνι Οικογένεια Winter
Διάρκεια 50 λεπτά | Είσοδος 7 ευρώ | Για κρατήσεις θέσεων: 6983723348

4Μια σκηνική σύνθεση της ομάδας “Atomic No6”, βασισμένη στα έργα Λίκνισμα, Ανάσα και Πατήματα  του Σάμιουελ Μπέκετ.

Στο διαμέρισμα του 2ουορόφου επί της οδού Τσιμισκή, στον αριθμό 28­30, είναι το σπίτι της οικογένειας Winter. Ο Emy Winter, κάθεται δίπλα στο αγαπημένο του παράθυρο, στην κουνιστή πολυθρόνα της μητέρας  του και λικνίζεται στον ρυθμό της ύπαρξης που του έχει επιβληθεί. Σε αυτή την κουνιστήπολυθρόνα, που έχει γίνει δική του πια, λικνίζεται και διερωτάται πότε ξεκίνησε όλο αυτό που είναι τώρα η ζωή του, μια ζωή που στην οικογένειά του κληροδοτείται από γενιά σε γενιά.

To Μπέκετ _Παράθυρο είναι ένα αυστηρά δομημένο ποίημα που διέπεται από πειθαρχημένη και αυστηρή λογική.  Είναι ένας αποσπασματικός και χωρίς γραμμική εξέλιξη μονόλογος που ανοίγει διάλογο με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αλλά και ένας εσωτερικός διάλογος μεταξύ των γενεών, όπου η σιωπή καθίσταται πιο ανησυχητική από οποιοδήποτε πιθανό τους διάλογο.

2Συντελεστές

Τέτα Αποστολάκη: οργάνωση παραγωγής
Δάφνη Γιαννουλάτου: σύλληψη / σκηνοθεσία
Έρση Γιαννουλάτου: video &  graphicdesign
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: ηχητικά περιβάλλοντα
Teaser & φωτογραφίες : Έρση Γιαννουλάτου

Αντώνης Γκρίτσης: ερμηνεία
και η Μάγια Λυμπεροπούλου: γυναικεία φωνή.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας : Άρης Ασπρούλης – arisas84@yahoo.gr  /  69.34.58.16.24

1 (1)Η Δάφνη Ιωάννα Γιαννουλάτου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1984 από Λευκαδίτες γονείς.

Αυτή τη στιγμή είναι υποψήφια διδάκτωρ το Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αντικείμενο της διδακτορικής της έρευνας είναι οι “Παραστατικές Τέχνες (performing arts) και εκπαίδευση”.

Το 2007 αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. Στη συνέχεια, απέκτησε τον τίτλο Masters of Art (Visual Language of Performance) του University of Arts London, ούσα υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Το 2006 ξεκίνησε να εργάζεται σαν σκηνογράφος και ενδυματολόγος (A.Z.E.R.T. performance group, Γεωργία Τσαγκαράκη, Medea Electronique) και να δραστηριοποιείται στον τομέα της εκπαίδευσης (Βήμα Λόγου Επικοινωνίας Πολιτισμού, Εκδόσεις Κοντύλι, Δια Πηλού και Σιδήρου, Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Ε.Κ.Π.Α.).

Το 2008 ανέλαβε για πρώτη φορά το visual design παραστάσεων (σύλληψη-σκηνοθεσία-σχεδιασμός περιβάλλοντος χώρου) όπου παρουσίασε τις σκηνικές συνθέσεις “Phase Lapse”, “Undroid”, και “p.01” (London 2008-2009), τις εγκαταστάσεις “Un Doing the Un” (London 2009) και “Beams of Light” (Αθήνα 2015).

Το 2015 έγινε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας Atomic No6 και έχει παρουσιάσει τις σκηνικές συνθέσεις: “Από τον Καθρέφτη Μέσα στον Καθρέφτη” (ΠολυχώροςΠολιτεία, Πάτρα 2012) και “EDIT – the scratch version” (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Cartel Τεχνοχώρος, Αθήνα 2014).

Αυτή τη στιγμή με την ομάδα της δουλεύει πάνω στην επόμενη σκηνική σύνθεση “Μπέκετ_Παράθυρο” βασισμένη στα έργα“Λίκνισμα”, “Ανάσα” και “Πατήματα” του Σάμιουελ Μπέκετ (ερμηνεία: Αντώνης Γκρίτσης, φωνή: Μάγια Λυμπεροπούλου) ενώ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για την ανεξάρτητη παραγωγή του “Μονόλογος” του Χάρολντ Πίντερ.

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση 8 βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον σεισμό της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη κλιμακίου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Λευκάδα