Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Χειρο_ποιείν: Σεμινάρια 2015 – 2016

Χειρο_ποιείν: Σεμινάρια 2015 – 2016

0

xeiropoiein 2015

Στις 13 Μαρτίου του 2013, ύστερα από πολύμηνη προετοιμασία και σκληρή προσωπική δουλειά, άνοιξε τις πόρτες του ένα νέο μαγαζάκι στην κεντρική αγορά της Λευκάδας.

Το γεγονός ότι στον χώρο θα άνοιγε ένα νέο κατάστημα ήταν γνωστό αλλά σχεδόν κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς γινόταν πίσω από τα σφραγισμένα τζάμια!

Όσοι χτυπούσαν και ρωτούσαν από περιέργεια τι ακριβώς φτιάχνουμε, έφευγαν μάλλον με περισσότερες απορίες!!

Στο μυαλό των περισσότερων η λέξη σεμινάρια παρέπεμπε σε κάτι πανεπιστημιακό και το decoupage μάλλον περισσότερο σε κομμωτήριο (κάτι σαν το ντεκαπάζ)..!

Ακόμα και οι δικοί μας άνθρωποι, μολονότι ήθελαν να μας ενθαρρύνουν στην πραγματικότητα θεωρούσαν ότι το ρίσκο που παίρναμε είχε ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας..

Τις πρώτες μέρες όλοι όσοι έμπαιναν στο μαγαζί έφευγαν ενθουσιασμένοι από τα έργα αλλά ελάχιστοι μπορούσαν να φανταστούν τον εαυτό τους να φτιάχνει κάτι παρόμοιο..

Εξ αρχής γνωρίζαμε ότι ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος..πολύ μικρό μέρος η Λευκάδα και ελάχιστοι γνώριζαν τότε την τεχνική του decoupage..Πόσοι πια να κάτσουν να κάνουν σεμινάρια, αναρωτιόντουσαν καλοπροαίρετα όσοι μας αγαπούσαν και ήθελαν το καλό μας..

Ξέραμε πολύ καλά ότι το να μην ενδιαφερθεί κανείς δεν θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη, αλλά και πάλι πήραμε το ρίσκο.. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε να κάνουμε το hobby μας επάγγελμα!

Η ιδέα πολύ απλή και δοκιμασμένη σε μεγάλες πόλεις..Να φέρουμε το decoupage, το scrapbooking , το powertex και όσες ακόμα τεχνικές μπορούμε στην Λευκάδα..και κατ’ επέκταση σε γειτονικές περιοχές..Να δείξουμε σε όλους ότι με μεράκι, σωστές συμβουλές και φαντασία ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει..

Στις αρχές του επόμενου μήνα αναρτήσαμε δειλά την “πρόσκληση” για το πρώτο σεμινάριο..

Οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν πολύ γρήγορα.. Οι άνθρωποι που γνώριζαν την τεχνική ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα..  

Από τότε πέρασαν 3 “σεζόν” με περισσότερα από 90 μαθήματα!! Σε αυτά συμμετείχαν άτομα από το νησί μας και όχι μόνο!! “Χειροτέχνες” από την Πρέβεζα, την Πάλαιρο, την Βόνιτσα, την Άρτα ακόμα και το Αγρίνιο μας τίμησαν με την παρουσία τους, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν μέχρι εδώ..

Σήμερα ελάχιστοι στο νησί δεν γνωρίζουν το decoupage και αυτή είναι η μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή για την προσπάθεια και το μεγάλο ρίσκο που πήραμε τότε.. Όσο οικία και αν ακούγεται πια αυτή η λέξη, πριν από τρία χρόνια αποτελούσε  κάτι εντελώς ξένο..

Πλέον εμπορευόμαστε περισσότερους από 4000 κωδικούς υλικών χειροτεχνίας για το decoupage, το powertex, το scrapbooking και το κόσμημα..

Πάνω από 500 διαφορετικές χαρτοπετσέτες, 300 ριζόχαρτα και 400 μοναδικά αντικείμενα για διακόσμηση αποτελούν μέρος της συλλογής μας.. Οι κωδικοί αυτοί αυξάνονται όλο και περισσότερο κάθε μήνα που περνάει και έτσι είμαστε σε θέση να καλύπτουμε συνεχώς μεγαλύτερη γκάμα πελατών..

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα  εξυπηρετεί καθημερινά παραγγελίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.. Κάπως έτσι έχουμε αποκτήσει πελάτες σε κάθε γωνία της χώρας..

Η αποκλειστική και άψογη συνεργασία μας με το εργαστήριο decomagia, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα καθώς και με το powertex.gr της Μαριάννας Κοντόε, έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη μας.. Φυσικά δεν περιοριζόμαστε εκεί καθώς εισάγουμε και μόνοι μας πολλά εμπορεύματα από όλο τον κόσμο..

Πάνω από όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας και να υποσχεθούμε ότι δεν θα σταματήσουμε να πρωτοπορούμε και να φέρνουμε στο νησί μας πρώτοι οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί..

Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουμε τον τέταρτο κύκλο μαθημάτων και ελπίζουμε να καλύψουμε και πάλι τις δικές σας ανάγκες!

Δεν θα περιοριστούμε όμως εκεί. Νέες, εντελώς καινούριες τεχνικές θα πλαισιώσουν την μεγάλη και ανανεωμένη μας γκάμα σεμιναρίων! Δωρεάν παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν και πάλι ώστε να γνωρίσετε καινούρια υλικά από τους πλέον ειδικούς..
Μεταξύ άλλων, η κυρία Μαριάννα Κοντόε θα τιμήσει το εργαστήριό μας με την παρουσία της ώστε να γνωρίσετε τα μυστικά του powertex από τον πλέον ειδική στην Ελλάδα, η οποία φυσικά αποτελεί την δασκάλα και της δικής μας δασκάλας, της Χριστίνας!

Μπορείτε να παρακολουθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα , το blog ή την σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για τον τέταρτο κύκλο μαθημάτων που θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό, αλλά και για όλα μας τα νέα..

Ένα like στο facebook   ή μία εγγραφή στο newsletter του ηλεκτρονικού μας καταστήματος θα βοηθήσουν ώστε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα και τις προσφορές μας.

Προς το παρόν ας γεμίσουμε λίγο ακόμα τις μπαταρίες μας με μερικά μπάνια και θα επανέλθουμε με νέες αναρτήσεις!

Ελπίζουμε να μην σας κουράσαμε, ευχαριστούμε για την υπομονή!

Προηγούμενο άρθροΝαυτικός Όμιλος Λευκάδας: Ανακοίνωση & προκήρυξη αγώνα “Νήρικος-Κεκροπία”
Επόμενο άρθροFa|Ma : Ένα νέο brand ρούχων με έδρα την Λευκάδα