Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Λευκάδα – Το βασίλειο του Οδυσσέα

Λευκάδα – Το βασίλειο του Οδυσσέα

0

Οδυσσέας-1

Ένα ταξίδι στην πραγματικότητα και στον μύθο.

Στο βιβλίο μου  «Λευκάδα, το βασίλειο του Οδυσσέα», έκανα μια πετυχημένη, -νομίζω- προσπάθεια να βοηθήσω στην προσέγγιση της αλήθειας, για το ζήτημα της πραγματικής πατρίδας του Οδυσσέα.

Μετά από περιπέτειες και περιπλανήσεις στα γύρω νησιά μας, ο Οδυσσέας, με βάση την αδιάψευστη επιστημονική γνώση του περίφημου αρχαιολόγου Ντέρπφελντ, την ακούραστη μαρτυρία των Λευκαδιτών ερευνητών και τον ακατάσχετο ρυθμό εμφάνισης ντοκουμέντων και στοιχείων, νομίζω πως αρχίζει να βρίσκει την πατρίδα του, την αληθινή του πατρίδα. Εγώ δεν έκανα πολλά πράγματα. Διάβασα, διασταύρωσα, ταξίδεψα και έγραψα. Ελάχιστες εμπειρίες μπροστά σ’ αυτές του βασιλιά της Λευκάδας.

Είμαι απαλλαγμένος από το ερώτημα περί εντοπιότητας. Δεν κατάγομαι από τη Λευκάδα, αλλά από την Αθήνα. Τα προηγούμενα βιβλία μου («Ενθύμιον Αθηνών» 1984 – «Τα παιδικά μας χρόνια στην Πλάκα» 1998 –«Το τραμ το τελευταίο» 2004 και «Γραμματόσημο και Ιστορία» 2007), αφορούν όλα είτε στην παλιά Αθήνα είτε στην ιδέα του φιλοτελισμού. Αυτό το τελευταίο, το «Λευκάδα, το βασίλειο του Οδυσσέα», δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία γομολάστιχα, για να σβήσουμε ό,τι με προχειρότητα και αβασάνιστα μας μάθαιναν και κατάφερναν να μας κάνουν  να το πιστέψουμε σχετικά με την προέλευση του Οδυσσέα.

Θανάσης  Παπαϊωάννου

A.Papaioannou

Προηγούμενο άρθροΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο του Ακτίου
Επόμενο άρθροΕνημερωτική συγκέντρωση ιδιωτών και επιχειρηματιών ιδιοκτητών ακινήτων