Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πρώτο Βραβείο σε παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό, στην Λευκαδίτισσα ποιήτρια συγγραφέα,...

Πρώτο Βραβείο σε παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό, στην Λευκαδίτισσα ποιήτρια συγγραφέα, Ιωάννα Κόκλα

0

βραβειοΗ  συμπατριώτισσά μας  ποιήτρια συγγραφέας  Ιωάννα Κόκλα βραβεύτηκε πρόσφατα με το 1ο Βραβείο σε παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό  με θέμα «Αρχαίο Ελληνικό Μεγαλείο». Η βράβευση έγινε από την «Αμφικτυονία Ελληνισμού», με έδρα την Θεσσαλονίκη και πνευματικό κέντρο τους Δελφούς, ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές, με το ποίημα «Δαδούχος της ιστορίας του φωτός».

Υπενθυμίζουμε ότι η κα Κόκλα έχει κερδίσει και κατά το παρελθόν σε διεθνείς διαγωνισμούς αρκετά βραβεία.

Το 1997 σε διεθνή διαγωνισμό παραδοσιακής ποίησης έλαβε το 2ο Βραβείο από το «Πνευματικό Πρακτορείο Γιοχάνεσμπουργκ».

Το 2007 απέσπασε το «Βραβείο Σαπφούς», για την συμμετοχή της σε παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό, υπό την αιγίδα της «Αμφικτυονίας Ελληνισμού», με θέμα «Ειρήνη Πανανθρώπινο Αγαθό».

Tο 2008 έλαβε το 3ο Βραβείο σε παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό, με θέμα «Περιβάλλον-Φύση-Άνθρωπος», από το «τμήμα Γραμμάτων της Μουσικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος», το «Κέντρο Πολιτισμού και βιβλίου Ν.Α. Ευρώπης» και τον «Σύνδεσμο Εκδοτών Β. Ελλάδος».

Tο έτος 2010 έλαβε το Βραβείο της «Aμφικτύονος Κορίννης», στον Α΄ παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό, με θέμα: «Αμφικτυονίες – Ολυμπιακή Ιδέα, δύο διαχρονικοί πανάρχαιοι θεσμοί», από την Αμφικτυονία Ελληνισμού.

Το έτος 2012 κατέκτησε το Βραβείο «Θέσπις», στον Β΄ παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό, υπό την αιγίδα της «Αμφικτυονίας Ελληνισμού», με θέμα «Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο! Επιτεύγματα – μήνυμα πολιτισμού και συνύπαρξης».

Το έτος 2014 έλαβε το Βραβείο «Πλουτάρχου», στον Γ΄ παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό με θέμα «Ο Λόγος ο Ελληνικός, Φως της Οικουμένης», από την Αμφικτυονία Ελληνισμού.

Α΄βραβειοΚαι μόλις τον Απρίλιο του 2016 απέσπασε το 1ο  Βραβείο, σε παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό με θέμα «Αρχαίο Ελληνικό Μεγαλείο», από την Αμφικτυονία Ελληνισμού.

Προηγούμενο άρθροΗ πάροδος του λειψάνου του Αγίου Νικολάου από τα Μύρα στο Μπάρι
Επόμενο άρθροΤο εξάμηνο μνημόσυνο…