Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Βαγγέλης Βλασσόπουλος – Δέκα χρόνια από το θάνατό του

Βαγγέλης Βλασσόπουλος – Δέκα χρόνια από το θάνατό του

vlassopoulos

Ένα βιβλίο στην μνήμη του πρώην βουλευτή Λευκάδας.

«ΜΝΗΜΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ 1935-2002 – Δέκα χρόνια από το θάνατό του»

Κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα ένα καλαίσθητο βιβλίο με τον παραπάνω τίτλο.

Στο βιβλίο αυτό που αριθμεί 128 σελίδες ο επιμελητής της έκδοσης συγκέντρωσε, όσο ήταν σ’ αυτόν δυνατόν, επικήδειους λόγους που την ημέρα της κηδείας του εκφωνήθηκαν στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας του Πειραιά, όπου και εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία.

Συμπεριέλαβε το πολιτικό μνημόσυνο της Βουλής των Ελλήνων (Παρασκευή 19-07-2002), ψηφίσματα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας, των Δήμων Λευκάδας, Απολλωνίων και Σφακιωτών καθώς και πολλά ψηφίσματα Σωματείων και Επιτροπών που εκφράζουν τη λύπη τους για τον επισυμβάντα θάνατο και εξαίρουν την προσωπικότητα του Β.Β.

vlassopoulos-cover

Αξιόλογα είναι και τα άρθρα ή τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν για τον εκλιπόντα σε εφημερίδες και περιοδικά, από επιφανείς δημοσιογράφους, ανθρώπους του πνεύματος και συναδέλφους του βουλευτές.

Περιέχει επίσης ομιλίες του 40ήμερου μνημόσυνου του στην Ι.Μ. Φανερωμένης, καθώς και στο Πνευματικό Μνημόσυνο που ο Σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας « Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» πραγματοποίησε στις 18-05-2003 στην Πάτρα με διακεκριμένους ομιλητές και τέλος μια σειρά από φωτογραφίες.

Η έκδοση αυτή αποτελεί ελάχιστο πνευματικό μνημόσυνο για τον άνθρωπο που αγωνίστηκε για την πρόοδο των νησιών μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το βιβλίο επικοινωνόντας με τον κ. Θανάση Μελά στο τηλέφωνο : 2104531712 και στο email : athmelas@gmail.com


Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό του Βαγγέλη Βλασσόπουλου από [εδώ].

ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Γεννήθηκε στον Άγιο Πέτρο Λευκάδας, στις 7.7.1935. Έγγαμος με τη Θεώνη Κακογιάννη. Έχει δύο κόρες. Γυναικολόγος.
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ :
Εξελέγη βουλευτής Λευκάδας με το ΠΑ.ΣO.Κ. στις εκλογές του 1996. Μετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Διακομματική Επιτροπή ελέγχου των ισολογισμών εσόδων- εξόδων των κομμάτων.
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ :
Μέλος του ΠΑ.ΣO.Κ. από το 1974. Την ίδια χρονιά υπήρξε και μέλος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.). Από το 1977 έως το 1985, διετέλεσε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και από το 1981 έως το 1985 αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Το διάστημα 1985-1989, ήταν πρόεδρος του Oίκου του Ναύτου, ενώ την περίοδο 1993-1996, διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Oργανισμού Πρόνοιας.
ΟΜΑΔΕΣ ΦΙΛΙΑΣ :
ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ :
Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων
Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τα Ναρκωτικά
ΣΠΟΥΔΕΣ :
Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ :
Αγγλική.