Αρχική Top Stories Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της κοινής έκθεσης Κερκυραίων και Λευκαδίων καλλιτεχνών

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της κοινής έκθεσης Κερκυραίων και Λευκαδίων καλλιτεχνών

0

DSCN3470

Με τον τίτλο “Εικαστικές Διαδρομές, από το San Giacomo της Κέρκυρας στη Λευκάδα” / «The journey of art», From Corfu’s San Giacomo to Lefkas από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου 2015 υλοποιούνται δράσεις στην Κέρκυρα και στην Λευκάδα στα πλαίσια του προγράμματος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων “ICE: καινοτομία, πολιτισμός και δημιουργικότητα για μια νέα οικονομία”. 

Ο βασικός κορμός της δράσης περιλαμβάνει την ομαδική έκθεση ενδεικτικών έργων σύγχρονων Κερκυραίων και Λευκαδίων καλλιτεχνών, από τις συλλογές των αντίστοιχων Δημοτικών Πινακοθηκών. Παράλληλα, με τη δράση αυτή συνδέεται το εμβληματικό, ιστορικό κτίριο του San Giacomo με την τέχνη και την εικαστική  δημιουργία.

Μετά την παρουσίαση της έκθεσης στην Κέρκυρα τα εκθέματα μεταφέρθηκαν στη Λευκάδα και χθες το απόγευμα (Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης στην Ειδική Λευκαδιακή Πινακοθήκη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας παρουσία και του Δημάρχου Κερκυραίων κ. Κώστα Νικολούζου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Σπύρος Αρβανίτης, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Λουκία Κατωπόδη, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κων/νος Δρακονταειδής και ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Κώστας Νικολούζος. Κοινή τοποθέτηση όλων ήταν η μελλοντική προσπάθεια για σύσφιξη των σχέσεων και καλύτερη συνεργασία μεταξύ Κέρκυρας και Λευκάδας.

Την παρουσίαση των έργων έκανε ο εικαστικός κ. Δημήτρης Μηλιώνης, ο οποίος επιμελήθηκε εθελοντικά την έκθεση. Παρόντες ήταν ο ζωγράφος κ. Σωτήρης Θεριανός που παρουσίασε το έργο του από τη σειρά ZEN, δωρεά στο Δήμο Λευκάδας καθώς και ο ζωγράφος κ. Κώστας Κατωπόδης. Ιδιαίτερη μουσική νότα έδωσε στη βραδιά η Αγιομαυρίτικη Παρέα με τις επτανησιακές καντάδες. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 20 Οκτώβρη.

Ακολουθούν φωτογραφίες της Ειρήνης Βονιτσάνου από τη βραδιά των εγκαινίων.

Προηγούμενο άρθροΑφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στην Πρέβεζα
Επόμενο άρθροΚαλές ειδήσεις από την αυστριακή αγορά για Λευκάδα & Κεφαλονιά