Αρχική Top Stories Τα όνειρα ακόμα εμπνέουν στην Ελλάδα της κρίσης

Τα όνειρα ακόμα εμπνέουν στην Ελλάδα της κρίσης

0

DSCN6511 (1024x768)

Ήταν περίπου μέσα Γενάρη όταν ένα κύμα δημοσιευμάτων και αντίστοιχων κοινοποιήσεων μας γνώρισε τις αξιόλογες και πρωτότυπες δραστηριότητες της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας και την καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων «Μαζί θα ανάψουμε τα φώτα» για την ανακαίνιση του 2ου ορόφου της Βιβλιοθήκης με σύγχρονο εξοπλισμό. Τότε κι εμείς εδώ στο My Lefkada είχαμε θαυμάσει τη δουλειά που γίνεται σε αυτή τη δημόσια υπηρεσία και είχαμε αναδημοσιεύσει ένα πολύ καλό ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος, το οποίο μπορείτε να δείτε ξανά [εδώ].

Ελάχιστες εβδομάδες αργότερα σε ένα ταξίδι προς την βόρεια Ελλάδα επισκέφθηκα η ίδια αυτό το ζεστό χώρο και συνομίλησα με τους χαμογελαστούς υπαλλήλους για τα όσα έχουν πετύχει εργαζόμενοι σκληρά και όσα ονειρεύονται ακόμη να κάνουν. Ο στόχος των 100.000 ευρώ της εκστρατείας υποστήριξης μου φαινόταν άπιαστος για την Ελλάδα της πολυεπίπεδης κρίσης.

DSCN6512 (1024x768)

Ο χειμώνας με απορρόφησε στις δικές μου υποχρεώσεις και έφτασε ο Μάης για να πέσω και πάλι τυχαία στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας www.libver.gr και με χαρά να διαπιστώσω ότι ο στόχος όχι μόνο επετεύχθη αλλά ξεπέρασε το ποσό των 110.000 ευρώ! Και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς η ανακαίνιση του 2ου ορόφου ολοκληρώθηκε!

Διαβάζω στην πρόσκληση των εγκαινίων παρουσία της Κικής Δημουλά η οποία υποστήριξε από την πρώτη στιγμή την εκστρατεία: “Χάρις στην υποστήριξη των ανθρώπων που πίστεψαν στο έργο και την προσφορά της Βιβλιοθήκης και την ένθερμη συμμετοχή τους ώστε να πετύχει το στόχο της και να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό για την απόκτηση του τεχνολογικού εξοπλισμού, ο 2ος όροφος μεταμορφώθηκε σε μία υπερσύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων, υψηλής αισθητικής και προδιαγραφών. Αισθανόμαστε μεγάλη ευγνωμοσύνη και ευχαριστούμε, για άλλη μία φορά, θερμά όλους όσους υποστήριξαν την προσπάθειά μας. Το όνειρο δεν θα γινόταν πραγματικότητα χωρίς εσάς” .

Το γεγονός μια δημόσια υπηρεσία, με ότι αρνητικό συνδυάζεται στην χώρα μας, να ξεπερνά τις τυπικές υποχρεώσεις της και με όραμα πρωτότυπο και εναλλακτικό να οργανώνει τους επόμενους μεγαλεπήβολους στόχους κινητοποίησε ιδιώτες, εταιρείες, συλλόγους, σχολεία, καλλιτέχνες, ομογενείς και μη από όλο τον κόσμο. Και όλοι μαζί ξεπέρασαν το στόχο που στην αρχή, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, φαινόταν ουτοπικός.

Συγκινούμαι που συνειδητοποιώ πως ακόμα και σε αυτή την Ελλάδα, ακόμα και στην κρίση, τα όνειρα εμπνέουν και παίρνουν σάρκα και οστά όταν συλλογικά προσπαθούμε να τα πραγματοποιήσουμε. Κι αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να γράψουμε όχι μόνο και για τη δική σας υποστήριξη αλλά και γιατί στην εποχή του εφήμερου και των γρήγορων ειδήσεων, αυτές τις ειδήσεις αξίζει να τις αφομοιώνουμε.

Κείμενο-φωτογραφίες: Ειρήνη Βονιτσάνου

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση-συζήτηση του Σωματείου Συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. Λευκάδας
Επόμενο άρθροΣτα πλέι οφ το Παγκράτι, εκτός η Δόξα, σώθηκε ο Ηρακλής