Αρχική Top Stories Χαρά Παπαδάτου: Οι σεισμοί στην Λευκάδα από το 1469 μέχρι σήμερα

Χαρά Παπαδάτου: Οι σεισμοί στην Λευκάδα από το 1469 μέχρι σήμερα

1

xara papadatouΔείτε σε βίντεο την εισήγηση της κ. Χαράς Παπαδάτου.

Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 στην Λευκάδα, πραγματοποιήθηκε διημερίδα με θέμα τους σεισμούς και τις επιπτώσεις τους (βλ. εδώ & εδώ).

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν από κοινού ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ), το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Λευκάδας.

Οι εισηγητές της διημερίδας ήταν με την σειρά που μίλησαν ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Καθηγητής Ιωάννης Δραγώνας, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Καθηγητής Θανάσης Καλαφάτης από την Λευκάδα, η επίσης συντοπίτισσα μας κ. Χαρά Παπαδάτου, Αρχιτέκτων Μηχανικός, ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π., ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Δρακονταειδής, ο Δημήτρης Γεωργουλόπουλος, Αρχιτέκνων Μηχανικός, Προϊστάμενος Τμήματος Περ/ντος & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λευκάδας, η κ. Δανάη Καζαντζίδου-Φιρτινίδου, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Msc και ο κ. Κασσάρας Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής Σεισμολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

Η διοργάνωση κατά κοινή ομολογία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική αφού ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις όπως αυτή της κας Παπαδάτου για την ένταξης του δομικού σχεδίου των παραδοσιακών κατασκευών της Λευκάδας ως μνημείου της UNESKO.

Με μεγάλη μας χαρά σήμερα σήμερα παρουσιάζουμε ολόκληρη την εισήγηση και την παρέμβαση της κ. Χαράς Παπαδάτου με θέμα: Σεισμοί: 1469 μέχρι σήμερα – Επιπτώσεις στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον του νησιού, την οποία μπορείτε να “ξεφυλλίσετε” παρακάτω.

Η εισήγηση αφορά στην παρουσίαση των επιπτώσεων των σεισμών μέσα από τις υπάρχουσες καταγραφές, τόσο στο φυσικό περιβάλλον αλλά και ως γενεσιουργός αιτία για την δημιουργία της αντισεισμικής κατασκευής της Λευκάδας, ένα εξαιρετικό παράδειγμα προβιομηχανικής τεχνολογίας, με ρίζες στην απώτατη δομική παράδοση της Ελλάδας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την εισήγηση της κ. Παπαδάτου.

Προηγούμενο άρθροΤρομοκρατικά χτυπήματα: Ποια είναι η εκτίμηση για την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΒραδιά Σεφέρη με τη συμμετοχή του Ηλία Λογοθέτη