Αρχική Top Stories Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών στην Αθήνα

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών στην Αθήνα

0

Σήμερα το πρωί (22/01/2017) η Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην Αθήνα, παρουσία πλήθους Λευκαδίων και πολλών επισήμων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Αχίλλειον, ιδιοκτησίας του Λευκαδίτη Γιάννη Πολίτη, που φρόντισε η φιλοξενία να είναι άψογη παρά τον πραγματικά μεγάλο αριθμό Λευκαδίων και φίλων της Ε.Λ.Μ που βρέθηκαν στον χώρο.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος, ο οποίος λίγο νωρίτερα τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία για τους εν Αττική Λευκαδίτες στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Ομόνοιας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, ο βουλευτής Λευκάδας κ. Θαν. Καββαδάς, ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κ. Δρακονταειδής, ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας κ. Σπ. Αρβανίτης, ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Φίλιππας, οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων και του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής “Αγία Μαύρα” κ. Σ. Κακλαμάνης και Θ. Λογοθέτης, ο πρ. Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κ. Αραβανής, ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΜ κ. Δημήτριος Σκλαβενίτης καθώς επίσης και πρόεδροι και μέλη Λευκαδίτικων σωματείων Αττικής (Εγκλουβής, Αγίου Πέτρου, Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης, ΛΑΟ.ΠΟ.ΛΙΣ κλπ).

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΛΜ κ. Αθανάσιος Μελάς που καλωσόρισε τους επίσημους και τον κόσμο και ευχαρίστησε τον κ. Πολίτη για την παραχώρηση του χώρου και τα κεράσματα. Στη συνέχεια παρουσίασε τα μελλοντικά εκδοτικά σχέδια της Εταιρείας, ανάμεσα στα οποία είναι η έκδοση του βιβλίου του Πέτρου Στεφανίτζη (1792 – 1863) που ήταν ο πρώτος Λευκάδιος γιατρός, με τίτλο: “Απλή και μεμαρτυρημένη έκθεσις των εν Ελλάδι πράξεων και τυχών αυτού απ΄ αρχής του αγώνος της Επαναστάσεως μέχρι σήμερον” που πρωτοεκδόθηκε στην Αθήνα το 1839 και το μοναδικό αντίτυπο του οποίου βρίσκεται στην βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι στη διάθεσή της Εταιρείας για την ανατύπωση του.

Ο κος Μελάς απηύθυνε κάλεσμα σε νέους ανθρώπους να εγγραφούν ως μέλη στην Εταιρεία και να στηρίξουν με το έργο τους την συνέχεια της στην προσφορά στο πολιτισμό του νησιού μας.

Χαιρετισμό απηύθυναν και όλοι οι επίσημοι που τόνισαν πόσο σημαντικό έργο επιτελεί η ΕΛΜ και έδωσαν τις ευχές τους η νέα χρονιά να είναι για το νησί μας δημιουργική με υγεία και συνεργασία.

 

Προηγούμενο άρθροΝίκη Λευκάδας: Μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Άρη Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΛίστα των Ιερών Ναών της Λευκάδας και των νησιών της