chortisΟ δίσκος “Elements” του Λευκαδίτη (από τα Χορτάτα) Νίκου Χόρτη, κυκλοφόρησε σε μορφή digital download στις 19 Αυγούστου 2015, μέσω της AMAdea Μusic.

Η ηχογράφηση και η μίξη ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2014. Η τελική μίξη ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2015. Το mastering (ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι όλης αυτής της περιπέτειας) τελείωσε αρχές Αυγούστου του 2015.

Πρόκειται για μια εξαιρετική ολοκληρωμένη προσπάθεια, με έξυπνες και προσεγμένες συνθέσεις, με μουσικές επιρροές από τον Jean Michelle Jarre, τους Pink Floyd και τον διάσημο Έλληνα συνθέτη Vangeli.

Το album ολοκληρώνει ένα εξαιρετικό βίντεο, παραγωγή του καλλιτέχνη, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Picture 2Ο Νίκος Χόρτης γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1975.

Από μικρός ήταν λάτρης της μουσικής. Ιδιαίτερα της ξένης μουσικής. Θυμάται χαρακτηριστικά να περιμένει τα πρωινά του Σαββάτου για να ακούσει στο ραδιόφωνο το Μαγικό Φάκελο με τους Μηλάτο και Παπούλια και αργότερα τα απογεύματα τη φωνή του Γιάννη Πετρίδη από τις 4 ως τις 5.

Το μουσικό όργανο που τον κέρδισε από την πρώτη στιγμή ήταν τα κρουστά.

Ο μόνος τρόπος για να παίξει σε αληθινά ντραμς και όχι σε βιβλία και τάπερ με πιρούνια και κουτάλια, ήταν να περιμένει κάθε χρόνο το τοπικό πανηγύρι στα Χορτάτα. Λίγο πριν ανέβει η ορχήστρα στο πάλκο έπαιρνε την άδεια από τον εκάστοτε ντράμερ να παίξει για λίγο!

Με τα πλήκτρα ασχολήθηκε πολύ αργότερα! Το μόνο που στην αρχικά έκανε ήταν απλά να μάθει κάποια κομμάτια που του άρεσαν και παράλληλα να δημιουργήσει απλές συνθέσεις, τις οποίες εξέλιξε στο μέλλον.

Εκτός από τη μουσική το άλλο μεγάλο πάθος του είναι τα κόμικς και η δημοσιογραφία.

Το 1985 δημιούργησα το πρώτο μου κόμικς με τίτλο “Άσωτος Υιός”. Την ίδια χρονιά εκδίδει τη χειρόγραφη εφημερίδα “Χορτιώτικα νέα”, η οποία στη συνέχεια μετονομάζεται σε “ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ”.

Κυκλοφορούσε μέχρι το 1991 ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Από το 1997 έως και το 2003 εκδίδει την εφημερίδα “ΧΟΡΤΑΤΑ”.

Το 1990 συμμετέχει στο διαγωνισμό ποίησης στη μνήμη του γιατρού Ξενοφώντα Γληγόρη με την ποιητική συλλογή “Ταχυδρόμος του Πολέμου” όπου και απέσπασε το 3ο βραβείο.

Το 1991 έλαβε τιμητική διάκριση από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την Μακεδόνια.

Ο Νίκος είναι τελειόφοιτος λυκείου. Όλες οι γνώσεις του που αφορούν τη γραφιστική, την μουσική, την πληροφορική και άλλα ενδιαφέροντα είναι αποτέλεσμα προσωπικής μελέτης και εξάσκησης.

Το 2011 έπειτα από 2 χρόνια σπουδών στον ANT1, πήρε πτυχίο Δημοσιογραφίας.

Από το 2012 συνεργάζεται με το σύλλογο Χορτιωτών Λευκάδος αναλαμβάνοντας το στήσιμο για την επανέκδοση της εφημερίδας του Συλλόγου ΤΑ ΧΟΡΤΑΤΑ. Παράλληλα επιμελείται την ιστοσελίδα και τα social media της εφημερίδας.

Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

coverΤο album “Elements” είναι διαθέσιμο σε όλα τα μεγάλα ψηφιακά καταστήματα: Amazon, iTunes, Microsoft, Googleplay, Spotify, Tidal, Apple music, κ.α.

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα εδώ: http://nickoschortis.blogspot.gr/

Προηγούμενο άρθροΑυγουστιάτικη ημέρα μέσα στο Μάϊο
Επόμενο άρθροΣτο Final-4 και φέτος η ομάδα ποδοσφαίρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας