Αρχική Top Stories Εξαιρετική η ενημερωτική εκδήλωση για την μεταμόσχευση μυελού των οστών στην Λευκάδα

Εξαιρετική η ενημερωτική εκδήλωση για την μεταμόσχευση μυελού των οστών στην Λευκάδα

0

imerida-6

Με επιτυχία διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου 2016 η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΕΠΟΚΑΛ σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, με θέμα την μεταμόσχευση μυελού των οστών και την σημασία της εθελοντικής προσφοράς.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η υπεύθυνη της ΔΕΠΟΚΑΛ για την εκδήλωση, κ. Λαμπρινή Γληγόρη, η οποία καλωσόρισε το κοινό. Σύντομο  χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας κ. Θανάσης Περδικάρης. Για το σημαντικό, μα δυστυχώς όχι τόσο γνωστό, ζήτημα της μεταμόσχευσης του μυελού των οστών μίλησαν η κ. Αυγερινού Γεωργία (Αιματολόγος), ο κ. Στέλιος Γραφάκος (Παιδίατρος–Αιματολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Μονάδος Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία») και η κ. Ευθυμία Βλάμη, Γραμματέας του συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”.

imerida-1_new

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η αναλυτική ενημέρωση του κοινού για την μεταμόσχευση του μυελού των οστών μέσα από τις παρουσιάσεις και τις ομιλίες, αλλά και η ευαισθητοποίηση των Λευκαδίων προκειμένου να γίνουν εθελοντές δότες.

imerida-2_new

Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2012. Αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους.

Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

imerida-3_new

Αμέσως μετά τις ομιλίες η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων εγγράφηκαν ως δότες, συμπληρώνοντας το αντίστοιχο έντυπο και δίνοντας ανώδυνα δείγμα στοματικού επιχρίσματος ώστε να γίνει εξέταση ιστικής ταυτότητας.

imerida-4_new

Η συλλογή δειγμάτων από εθελοντές θα συνεχιστεί και το πρωί της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2016 από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας.

imerida-5_new

Τέλος, αξίζει να συγχαρούμε την ΔΕΠΟΚΑΛ για την εξαιρετική πρωτοβουλία, τον σύλλογο “Όραμα Ελπίδας” για το σημαντικό του έργο, που όλοι πρέπει να στηρίξουμε, καθώς και τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού αλλά και τους υπαλλήλους και εθελοντές της ΔΕΠΟΚΑΛ που συνέδραμαν στην εκδήλωση.

 

Προηγούμενο άρθροΝίκη Λευκάδας: Κακή επιθετική βραδιά και ήττα στην Λεωφόρο
Επόμενο άρθρο8η αγωνιστική ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας