Αρχική Top Stories Η Λευκάδα είναι το νησί των ποιητών

Η Λευκάδα είναι το νησί των ποιητών

0

2os-poiitikos-diagonismos-lefkadas13_new

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου 2016, η τελετή απονομής των βραβείων και των επαίνων στους νικητές του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας και η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών.

Την παρουσίαση της βραδιάς επιμελήθηκε η κ. Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού που με τον γνωστό, ξεχωριστό της τρόπο παρουσίασε τον καταξιωμένο Έλληνα ποιητή κ. Αντώνη Φωστιέρη, ο οποίος ήταν μέλος και στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.

Στο πάνελ των ομιλητών βρισκόταν ο δραστήριος αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και αντιδήμαρχος Λευκάδας κ. Σπύρος Αρβανίτης.

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης, Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας κ. Γκογκάκης και οι αντιδήμαρχοι κ. Νικητάκης και κ. Σέρβος.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού αποτελούσαν οι:

Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού, Διδάκτωρ Φιλολογίας, συγγραφέας, Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας
Παύλος Ναθαναήλ, Λογοτέχνης, πρ. Πρόεδρος Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Αντιπρόεδρος ΕΕΛ
Αντώνης Φωστιέρης, Ποιητής, Εκδότης και Διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού «Η Λέξη»
Κώστας Κρεμμύδας, Ποιητής, Εκδότης και Διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού «Μανδραγόρας»
Αγαθή Δημητρούκα, Ποιήτρια-Στιχουργός, Μεταφράστρια

Οι στιγμές των απονομών ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές αφού αρκετοί εκ των νικητών, παρότι διαμένουν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το νησί μας, έκαναν τις απαραίτητες θυσίες και παρευρέθησαν στην λιτή αλλά όμορφη τελετή προκειμένου να παραλάβουν τα βραβεία τους.

Οι νικητές του διαγωνισμού ήταν:

1ο Βραβείο: «Πρωτοβρόχι» (Κατερίνα Μακρή), με το ποίημα Οίκος ευγηρίας

2ο Βραβείο: «Μιγκέ» (Ζαχαρούλα Καλλιαντζή), με το ποίημα Εκ γενετής οφειλή και «Λιμνία» (Σταματία Μωραΐτη), με το ποίημα Ορθογραφία των συναισθημάτων

3ο Βραβείο: «Στοχαστικός» (Σταμάτης Πορτελάνος), με το ποίημα Ο πρώτος στίχος και Ερατώ (Ελένη Αντωνίου-Κωνσταντίνου), με το ποίημα Μπαλάντα για μι’αγάπη που δεν πρόλαβα να ζήσω

1ος Έπαινος: «Λύκος Παραβάτης» (Νίκος Περδίκης), με το ποίημα Σε μια Βεατρίκη

2ος Έπαινος: «Λέοναρντ» (Ειρήνη Γράψα), με το ποίημα Ελεγεία και «Η Ωραία Ελένη» (Ελένη Σεργίου), με το ποίημα Πάλι πάλη

3ος Έπαινος: «Μπακίρι» (Αθανασία Καραγιάννη), με το ποίημα Ιδιοτέλεια

Ευχόμαστε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία των τριών φορέων να γίνει θεσμός αφού αποτελεί ένα βήμα ανάδειξης του νέου ποιητικού δυναμικού της χώρας μας και τιμά την φήμη της Λευκάδας ως το νησί των ποιητών.

Προηγούμενο άρθροΑΟ Καρυάς-Πανλευκάδιος 0-3 – Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής
Επόμενο άρθροΠόσο καλά γνωρίζεις τη Λευκάδα;