Αρχική Top Stories Όταν η παράδοση ξαναγεννιέται στο υπόγειο ενός Πνευματικού Κέντρου (του δικού μας)

Όταν η παράδοση ξαναγεννιέται στο υπόγειο ενός Πνευματικού Κέντρου (του δικού μας)

0

20160624_202058 (1280x720)

Τι γίνεται στο υπόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας;

Οι άλλοτε χώροι αποθήκευσης έχουν αποκτήσει ζωή και άνθρωποι με ενέργεια και με αγάπη στην παράδοση ξαναχτίζουν έναν πυρήνα υφαντικής τέχνης στη Λευκάδα. Η ξεχασμένη αυτή τέχνη ανασύρθηκε από τα κατώγια και οι τεχνικές “αλιεύτηκαν” από τις ελάχιστες γυναίκες που απέμειναν να κάνουν διασίδι και αργαλειό. Την αναβίωση θέλησε και πέτυχε ο Σύλλογος Φίλων Αλεξάνδρου “Φηγός” το 2014.

Μετά το σεισμό του 2015 και τις ζημιές που προκάλεσε στο πρ. Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρου ο ένας αργαλειός μεταφέρθηκε στο υπόγειο του Πνευματικού Κέντρου, το οποίο παραχώρησε ένα μικρό χώρο για τις ανάγκες της ομάδας. Οι αργαλειοί διπλασιάστηκαν και φαίνεται πως η πιο εύκολη πρόσβαση στην πόλη της Λευκάδας αύξησε το ενδιαφέρον και αρκετές γυναίκες επιθυμούν να μάθουν ή να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην υφαντική τέχνη. Τα πρώτα έργα είναι γεγονός και η ομάδα σταδιακά γίνεται πιο ενεργή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Αλεξάνδρου “Φηγός” την κ. Αγγελική Σούνδια, που αποτελεί την και ψυχή της ομάδας, στο τηλ. 6972214208.

Κείμενο-φωτογραφίες: Ειρήνη Βονιτσάνου

Προηγούμενο άρθροΤο My Lefkada στο 8ο Τουρνουά Τέννις του Δήμου Λευκάδας
Επόμενο άρθρο34ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας