Αρχική Άλλες ειδήσεις 650 τροχαία σε Σπάρτο και Παλιάμπελα την τελευταία δεκαετία

650 τροχαία σε Σπάρτο και Παλιάμπελα την τελευταία δεκαετία

0

Δυο (2) επιστολές για τα χάλια της Εθνικής οδού ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ από τον κ. Νώντα Νικάκη. ΣΠΑΡΤΟ και ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ είναι από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Ελλάδας αφού από τα 1.555 τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν την τελευταία 10ετία, τα 650 έγιναν στα δυο προαναφερόμενα σημεία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ. ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΤΡΑ

Κύριε Λύτρα,
Ένα αυτονόητο αίτημα όλων των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας, να αναβαθμιστεί επιτέλους το οδικό δίκτυο ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ώστε να σταματήσει ο τόπος μας να θρηνεί συνεχώς ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο.
Ο δρόμος- καρμανιόλα είναι πολύ επικίνδυνος για τους οδηγούς και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος και να χαθούν κι άλλες ανθρώπινες ζωές.
Προβληματική και επικίνδυνη τουλάχιστον χαρακτηρίζεται η κατάσταση σε μεγάλα κομμάτια του Εθνικού δρόμου και ειδικότερα σε δύο (2) σημεία της Εθνικής Οδού όπως στο 6ο χλμ Αμφιλοχίας-Βόνιτσας (όπου ευτυχώς τοποθετήθηκαν μπάρες) και στη στροφή στα Παλιάμπελα……..
Όπως προκύπτει από το δείκτη θυμάτων, που δημοσίευσε ο βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, τα δύο αυτά σημεία σε ΣΠΑΡΤΟ και ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ είναι από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Ελλάδας αφού από τα 1.555 τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν την τελευταία 10ετία, τα 650 έγιναν στα δυο προαναφερόμενα σημεία.
Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα δρόμο που όλοι γνωρίζουν ότι ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο τον χρησιμοποιούν χιλιάδες οδηγοί κυρίως επισκέπτες που μάλιστα δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του.
Για αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση ζητάμε να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι και ας κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και άφησαν εμάς τους πολίτες στο έλεος του θεού.
Δεν αντέχουμε άλλο το «δρόμο λαιμητόμο» Βόνιτσας Αμφιλοχίας. Σεβαστείτε τις οικογένειές των θυμάτων. Όχι άλλοι νεκροί……

ΥΓ: Κλείνοντας να τονίσω ότι πρέπει όλοι οι φορείς (Περιφέρεια, Δήμοι, επιμελητήρια, κ.α) να αναλάβουν πρωτοβουλίες διεκδικώντας και διατρανώνοντας το αίτημα, να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποπεράτωσης στο «Άκτιο – Αμβρακία» και να ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου, γιατί αφορά το μέλλον και την ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας.

Με εκτίμηση
ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον αντιδήμαρχο Αγρινίου κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ

(Με αφορμή το ατύχημα που είχε ο αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής μετά από εκτροπή του οχήματός του, που σημειώθηκε στο 6ο χλμ Αμφιλοχίας – Βόνιτσας)

Κύριε Καλαντζή,
Η Παναγία μαζί σου.
Το τμήμα στο 6ο χλμ Αμφιλοχίας – Βόνιτσας είναι το χειρότερο ίσως όλου του δυτικού άξονα και πρέπει να σταματήσουν να αδιαφορούν προκλητικά οι αρμόδιοι και να κατέβουν από το γραφείο τους να δουν οι ίδιοι προσωπικά την κατάσταση του δρόμου.
Να τονίσω ότι πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου (και όχι μόνο να ασχολείται με τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό) ώστε να αρχίσουν οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ και να τελειώσει η καθημερινή αφάνταστη ταλαιπωρία των οδηγών που μετακινούνται από το παλιό δρόμο καρμανιόλα Αμφιλοχίας-Βόνιτσας και τέλος να σταματήσουν και τα θανατηφόρα τροχαία.
Η εγκληματική στάση των αρμόδιων έχει προκαλέσει την οργή του κόσμου της Βόνιτσας, που μετά από τόσα συμβάντα και τις ζωές που χάθηκαν στο σημείο και συνεχίζουν προκλητικά να αδιαφορούν.
Στο χέρι όλων μας είναι να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα..

ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ

ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ
ΒΟΝΙΤΣΑ

Προηγούμενο άρθρο41 κλικ του Μάριου Γαζή από το καρναβάλι σε Λευκάδα και Νυδρί
Επόμενο άρθροΑλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ