Αρχική Άλλες ειδήσεις «Μια Εβδομάδα για το περιβάλλον» από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

«Μια Εβδομάδα για το περιβάλλον» από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

0

bi

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της πράξης BIG με γενικό τίτλο «Μια Εβδομάδα για το Περιβάλλον».

Το πρωί της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου 2015, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κέρκυρας στη Λευκίμμη, πραγματοποιήθηκε το 1ο Τοπικό Εργαστήριο με φιλοξενούμενους μαθητές από τρεις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Αλεπούς.

Οι φιλοξενούμενοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον υγροβιότοπο των Αλυκών, να παρατηρήσουμε πουλιά, να παρακολουθήσουν ταινία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό αφίσας με χρήση Η/Υ στα εργαστήρια του Κέντρου, με τη συνδρομή του δ/ντη του Κ.Π.Ε. Αλέκου Βλάσση, των συνεργατών του, των συνοδών δασκάλων και της περιβαλλοντολόγου Χριστίνας Καλαθά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην κατάμεστη αίθουσα της Ελαιουργίας Σινιών, πραγματοποιήθηκε η 1η Τοπική Συνάντηση με θέμα «Ερημίτης: Η προστασία ενός οικότοπου». Εισηγητές στο θέμα ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κουλούρης, η περιβαλλοντολόγος Χριστίνα Καλαθά και ο κ. Δημήτρης Φατήρας, εκ μέρους των δύο συλλόγων της περιοχής (του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών και του Συλλόγου Ερημίτης PLUS).

Από τις εισηγήσεις προβλήθηκε ο αγώνας και η αγωνία των κατοίκων και των φορέων της περιοχής για την προστασία του οικότοπου ενώ καταδείχθηκε το νομικό πλαίσιο, η ανάγκη προστασίας του ευαίσθητου οικοσυστήματος και η προσπάθεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Περιφερειακού Συμβουλίου προς την κατεύθυνση αυτή. Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων και των συλλόγων της περιοχής – Νησακίου, Γιμαρίου, Σινιών, Κασσιόπης – και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κέρκυρας Νίκος Αναστασόπουλος. Επίσης προβλήθηκε απόσπασμα από υποβρύχια λήψη ταινίας με θέμα τις συνέπειες από τη λειτουργία μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας και στη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε η επιθυμία των κατοίκων για προάσπιση του οικοσυστήματος (θαλάσσιου και χερσαίου) μέσα από συλλογική δράση και επιστημονική τεκμηρίωση

FINAL-BIG-POSTER (1) PROGRAMMA-INSIDE

Προηγούμενο άρθροΤο πρόγραμμα της ημερίδας “Διατροφή & Άθληση”
Επόμενο άρθροΗ Δωροεπιταγή του Τηλυκράτη