Αρχική Άλλες ειδήσεις Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η ημερίδα στο Μεγανήσι

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η ημερίδα στο Μεγανήσι

0

1Δελτίο Τύπου Γυμνασίου και Γενικών Λυκειακών Τάξεων Μεγανησίου.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 8/2/2016 η ημερίδα με θέμα: « Έφηβοι και ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Αποτοξίνωση τώρα!» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Μεγανησίου. Η ημερίδα διοργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με ομώνυμο θέμα που υλοποιείται από τους μαθητές του σχολείου το τρέχον σχολικό έτος με υπεύθυνους καθηγητές  την κ. Κουτσιμανή Αικατερίνη και τον κ. Ζαβιτσάνο Ευστάθιο.

Την ημερίδα άνοιξε με την εξαιρετική του εισήγηση για την ιστορική εξέλιξη και το μέλλον των ηλεκτρονικών κοινωνικών δικτύων ο επίκουρος καθηγητής του ΤΕΙ Ιονίων νήσων στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων κ. Στέργιος Παλαμάς, ενώ ακολούθησαν αξιόλογες τοποθετήσεις από τον εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας κ. Θωμά Μπουραντά σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου και το ηλεκτρονικό έγκλημα αλλά και από την ψυχολόγο του Κέντρου Πρόληψης Λευκάδας «Δίαυλος» κ. Σοφία Ασπρογέρακα για τον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Ο Μεγανησιώτης δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πολίτης έκανε μια καίρια παρέμβαση δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή χρήση των ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέσω τηλεδιάσκεψης. Καθοριστική ήταν η συμβολή της δημοσιογράφου κ. Βιβιάννας Βαρδή η οποία συντόνισε άψογα την ημερίδα και τη συζήτηση που ακολούθησε.

Ανάμεσα στο κοινό της ημερίδας βρέθηκαν οι μαθητές της α΄ τάξης  του Γυμνασίου Νυδριού με τη διευθύντρια του σχολείου κ. Λάζαρη Ντίνα και τον καθηγητή πληροφορικής κ. Θεοχάρη Βασίλειο, ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας κος Κονιδάρης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μεγανησίου, όπως και αρκετοί γονείς.

Συγχαίρουμε όλους όσους συμμετείχαν στη διεξαγωγή της ημερίδας  και  ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης (Δήμο Μεγανησίου, Σύλλογο Γονέων &Κηδεμόνων και το Ferry – Boat  Κάπταιν Αριστείδης), που συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωσή της καθώς και όσους παραβρέθηκαν σε αυτή.

H  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ Δ/ΝΤΡΙΑ

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ

Προηγούμενο άρθροΈκκληση συλλογής τεκμηρίων τοπικής μας εκκλησιαστικής ιστορίας
Επόμενο άρθροΕρώτηση της Επτανησιακής Αναγέννησης για πλαστογραφίες της ΕΤΙΝ